Безпрецедентни безредици в Швеция

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Безпрецедентни безредици в Швеция

25 Май 2013 | 09:04

Стокхолм, Швеция /КРОСС/ За шеста поредна нощ безредици обхванаха бедните предградия на шведската столица Стокхолм, където живеят предимно имигранти, съобщават световните осведомителни агенции.

Коли бяха опожарени в четири предградия, но до сблъсъци с полицията не се стигна, както в предишните нощи, а полицията констатира, че напрежението намалява.

Говорител на полицията обяви, че се очакват полицейски подкрепления от Малмьо и Гьотеборг. Десни екстремисти бяха обявили, че ще обикалят из предградията, но вероятно засиленото полицейско присъствие е предотвратило сблъсъци.

Арестувани са тринайсет младежи на възраст между 17 и 26 години.

Вълненията в населените с имигранти и чужденци квартали на Стокхолм започнаха в понеделник след убийството седмица преди това на имигрант, който се държал агресивно с полицаи. До момента са арестувани 29 души, заподозрени в нарушаване на обществения ред, включително в опит за убийство с помощта на палеж, в подготовката му, а също в опит за кражба. Разследвани са още 23 лица, като от тази група над 10 души са задържани заради участие в безредиците и насилствени действия.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.