Сладки изкушения с череши

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

И тъй като времето вече се стопли, нека да обърнем внимание на плодовете. Черешите са прекрасен избор за спътник на трапезата, но не само като плодове, а и приготвени на сладкиши. И въпреки, че времето е топло, никога не е късно за един наистина вкусен сладкиш, пък бил той с череши, ягоди, круши и т.н

Сладкиш с череши

Необходими продукти: ½ кг череши, 1 пакетче масло, 2 яйца, 2 с.л кисело мляко, 1 ч.ч захар, 1 ½ брашно, бакпулвер.

Начин на приготвяне: първо изчистваме черешите от костилките и ги оставяме настрани. Разбиваме маслото и захарта, след което започваме да прибавяме яйцата, но едно по едно. След това слагаме млякото, постепенно цялото брашно и бакпулвера. Всичко това изсипваме в предварително намазнена тавичка, а отгоре нареждаме черешите. Печем до готовност на около 180 градуса, в предварително загрята фурна. По желание накрая, след като изстине, поръсваме с пудра захар.

Черешов кекс

Необходими продукти: за блата са ви нужни 2 с.л захар, 2 яйца, 2 с.л разтопено масло, 6 с.л орехи ситно смлени, 2 с.л какао.

Необходими продукти за крема: 2 ½ ч.ч череши, 1 кутийка сладкарска сметана, желатин.

Начин на приготвяне: разбиваме захарта и яйцата, след което постепенно добавяме всички продукти, бъркаме докато се получи тестото. След това трябва да изсипем в тава, предварително намазнена и да изпечем на умерена фурна.

Желатинът през това време разтваряме в малко вода и смесваме със сметаната, накрая добавяме нарязаните на половинки и без костилки череши. След като извадите блата, разстелете от сметаната. Накрая нарежете на малки квадратни пасти.

Последното ни предложение е повече от лесно и едновременно с това е много вкусно. Винаги можете да смените някои от плодовете, както и да изключите сметаната. Но ако приготвите десерта така, ще се уверите, че е много вкусен:

Плодова салата

Необходими продукти: сметана, по 1 ч.ч малини, череши, касис, 2 с.л мед, 2 с.л лимонов сок

Начин на приготвяне: плодовете се намачкват, като преди това отстранявате костилките от черешите. Следва да сложите разтопения мед и лимоновия сок и добре да ги разбъркате. Всичко това се слага във високи чаши, като слагате малко плодове с мед, после сметана, отново плодове и т.н. Сервира се охладено.