Красиви салати и предястия

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Изненадайте гостите си със салати и предястия, които не само имат оригинален вкус, но също така и изглеждат добре. Апетитните салати и предястия изчезват за секунди от масата.

Салатата „Резен диня” е вкусна и много оригинална на вид. Необходими продукти: 100 грама сварено пилешко месо, 100 грама настърган кашкавал, 100 грама маслини, 100 грама майонеза, 1 краставица, 2 домата.

Начин на приготвяне: Можете да опитате с вариации по ваш вкус – пилешкото може да се замени с телешко, можете да добавите и други зеленчуци по ваш вкус. Можете също така да използвате риба тон вместо месо.

Салатата се приготвя за около час. Месото се нарязва на ситно, две трети от маслините се нарязват на кръгчета, всичко се смесва с кашкавала и се смесва с майонезата. Част от кашкавала и от маслините се оставят за украса.

Тази смес се оформя като полукръг в голяма плоска чиния. Докато салатата попива майонезата, краставицата се настъргва, а доматите се нарязват на много ситно. Останалите за украса маслини се нарязват на четвъртинки по дължина.

Върху равната част на полукръга и надолу се изсипват доматите, като трябва да са покрили плътно долната част с майонезата. Под тях се слага останалия за украса кашкавал, а най-извитата част се оформя като динена кора с настърганите краставици. Върху доматите се разпределят маслините, които приличат на динени семки.

Японската салата с рачешки рулца играе ролята и на предястие, защото се оформя в стегнат кръг. За оформянето й се използват специални рингове за салата, но ако нямате такъв, просто изрежете долната част от пластмасова бутилка.

Необходими продукти: 1 чаша ориз, 2 супени лъжици оризов оцет, 1 чаена лъжичка захар, 100 грама рачешки рулца, 2 супени лъжици соев сос, половин чаена лъжичка уасаби, 3 супени лъжици майонеза, щипка сол, 30 грама разбит хайвер.

Оризът се измива, залива се с вода така, че тя да е 2 сантиметра над него и се вари с добавка от оцета, захарта и солта. Вари се на бавен огън, докато водата не се изпари. След това оризът се оставя да изстине. Нарязват се рачешките ролца на ситно.

Оризът се смесва с рачешките ролца и след това се смесват със соса. Той се приготвя от соевия сос, уасаби и майонеза. Всичко се разбърква добре и се оформя красиво с ринг за салата. Отгоре се шприцова разбитият хайвер.