4 стъпки за създаване на уникален декор от клони

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Запазено под (Интересно, Интериор, Направи си сам) by Admin on 23-05-2013

Декорирането на дома с елементи от природата не е новост, но тук ще Ви представим нещо малко по-различно от класическите аранжировки.
Голите клони са един поразителен, семпъл акцент към всеки декор. Ще Ви покажем стъпките една по една, от Вас остава само да излезете навън, да съберете нужните клони и след това да се насладите на резултата.
Декорирането с клони от квартала е удобен и евтин вариант.  Когато се комбинират със стъклена ваза се получава естествен и в същото време модерен декор.

1.  Разходка за вдъхновение
Започнете проекта излизайки на разходка. Отидете в задния двор, в парка или из квартала, като се оглеждате за клони по земята. Обърнете внимание на тези, които са с интересна текстура и форма. Клечки и клонки, които са пречупени по странен начин са това, което Ви е необходимо. Те ще предизвикат различни картини в съзнанието на всеки, който ги види.
Дълги и здрави клони са най-подходящите, но е хубаво да разнообразите в дължината. Разбира се преди да почнете да ги режете, помислете къде искате да ги поставите.
2.  Почистване
Измийте клоните с вода и препарат за съдове. Внимавайте да не свалите кората. Достатъчно е да паднат калта и мръсотията. Ако имате маркуч почистването ще стане много по-лесно, отколкото в мивка. Оставете клоните да изсъхнат на кърпа. Докато съхнат помислете как искате да бъдат аранжирани.
3.  Аранжиране
Аранжирайте в голяма стъклена ваза с размери 50-70 см височина и с диаметър около 30-40 см. Трябва да е достатъчно голяма за да издържи на теглото на клоните и да ги придържа да не падат.
Първо вземете най-големия и тежък клон и го поставете във вазата. Това ще бъде основата на Вашата аранжировка. След това може да поставите и останалите. Добавяйте по-малки и обикновени клони докато Ви хареса какво се получава. Огледайте получената аранжировка и се постарайте да има по-артистичен и интересен вид.
За друга, по-лесна подребда може да използвате само един клон. Необходимо е да е хубав, със запазена кора и капризна, необикновена форма. Трябва да бъде около 70 см. Поставете го под ъгъл в кръгъл аквариум и ще се получи семпла и красива скулптура. Ако все пак използвате прозрачна ваза, добра идея е да добавите малко камъчета, стъклени или дървени орнаменти за по-добър вид. Освен това те ще направят аквариума по-стабилен и ще предпазят клона от падане.
4.  Перфектното място
Сега трябва да решите къде да поставите аранжировката. Добре е да си пасва на цялостния интериор. Ще изглежда добре, ако е поставена на централно място, на странична масичка или върху скрина във всяка една стая. Възможно е дори да го поставите в кухнята, на острова, като по този начин се създава чувство за височина. По-малките аранжировки биха изглеждали добре в банята или антрето.
В интерес на истината тази декорация е толкова гъвкава и красива, че със сигурност ще я запазите през цялата година, сменяйки единствено мястото й в различните сезони. Лесно и евтино може да я доаранжирате когато пожелаете с нови клонки, за да запазите вида й нов  и свеж.

   

Прочети