Митичната Марта Петрова от книгата „Алкохол”: Калин Терзийски се напи и ми каза, че Карбовски си е купил „Ауди”-осмак с…

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Марта Петрова е митичната дама, която се е явила като спасител на Калин Терзийски и му е помогнала му да се измъкне от блатото на алкохола и дрогата. За нея писателят казва, че е „впечатляваща и може би изключителна жена“, която е нещо като „високотехнологична Ванга“. В интервю за „ШОУ“ преди време Маргарита Димитрова – сестра на 62-годишната варненка с мистериозни способности и зомбиращо влияние над автора на „Алкохол“, изригна, че Марта е „шарлатанка и лъжкиня“, която „се е възползвала от Калин Терзийски“. А освен това, че тя е човекът, разбил дългогодишната дружба на писателя с журналиста Мартин Карбовски, както и че държи и двамата с компромати.Репортер на „ШОУ“ единствен успя издири ексцентричната Марта, която в момента живее в Германия. Фаворизираната и същевременно демонизираната дама се съгласи да даде ексклузивно интервю за вестника на народа, в което разкрива шокиращи факти за Терзийски, съпругата му, Карбовски, както и за собствената си сестра, с която враждува от 15 години.

– Коя е митичната Марта Петрова от книгата „Алкохол” на Калин Терзийски? За теб той самият казва, че си нещо като „високотехнологична Ванга”, която му е помогнала да излезе от блатото на алкохола и наркотиците. Собствената ти сестра пък казва, че си абсолютна шарлатанка…
– Не знам от какви източници си се информирал за мен, но това е важно, за да не си навредиш. Разговорът с мен може да е много полезен за човек, но може да е и много вреден… Затова можеш да се откажеш. Аз винаги предупреждавам.

– Ти каква си – врачка, ясновидка, медиум?
– Аз не съм врачка. И не защото не мога да бъда, а защото нивото ми е много по-високо. Аз съм учителят, от когото България има нужда! Когато аз започнах работа с Калин Терзийски и Ивана Генова /приятелката на писателя – б. а./, целта ми беше да им помогна да осъзнаят, че е нужно да потърсят Бог в себе си и да се обърнат към него с думите: „Отче, съгреших против Небето и пред Тебе…” (Лука, 15:8) и да почувстват облекчение и утеха и намерят единствено правилното решение на своя жизнен проблем… За съжаление те останаха на ниво избълване на всички свои страхове и грехове, без да стигнат до покаянието.

Интересното беше, че

всичките им падения и грехове бяха извършвани вкупом с Мартин Карбовски

Тъжното е, че тези двамата не успяха да стигнат до катарзис, а останаха съкрушени, че са изгонени от групата на Карбовски. Калин Терзийски реши публично да се оправдава на Мартин Карбовски, че аз съм виновна за това, че се е скарал с него.

– В книгата на Терзийски има едно прочувствено посвещение за теб…
– Виж сега, книгата му не струва! Аз не можах да я прочета. Но никой не обърна внимание, че на първата страница има посвещение: „На Марта Петрова, една изключителна жена, която ми помогна”. Калин Терзийски си е минал по реда. Той е бил част от мисията ми – извадила съм един алкохолик и от алкохола, и от наркозависимостта, понеже той беше зависим от лекарства. Вдигнала съм го на крака. Мозъкът му още беше повреден и всичко е виждал като в криво огледало – изопачено. С него и до ден-днешен поддържаме връзка и се чуваме, но просто нивото на писателя е много ниско и той изпитва панически страх от мен…

– „Високотехнологична Ванга” ли е Марта Петрова, както те описа Терзийски?
– Не ми харесва изразът „високотехнологична Ванга”, защото тя е една измислена врачка! Уверила съм се в това лично, защото съм ходила при нея. И то не защото съм искала, ами така се случи. Ванга за мен е най-голямата мошеничка! С мъжа ми бяхме на разходка из Южна България, ходихме до Мелник. И на връщане гледам една табела – Рупите. Викам: „Я да видим какво интересно има там”. И видяхме къщата на Ванга и строящата се там църква. Решихме да отидем. Нейните хора там ни продадоха една захар, чрез която тя гледала.

– По-точно?
– Ми, баба ти Ванга казва, че трябва да спиш върху нея и когато тя после пипне с ръка, “чете” информацията. То действително кристалите събират информация, обаче тя тая захар ползвана милиони пъти и когато легнах върху нея да спя, едва не се подлудих! Съдби, съдби, съдби… С моите сензори прочетох всичко. Тя е използвана многократно, разбираш ли

какъв цинизъм?!

И после, баба ти Ванга решила, че Марта и Симеон от Варна имат страхотна нужда, че били хора с големи проблеми и т. н. И как тая голяма пророчица видя, че ние сме най-нуждаещите се, като по това време бяхме изключително добре!? Мъжът ми беше в Израел, имахме голяма къща, палат на Галата във Варна, кола, всичко от Корекома и т. н. И Ванга ни прие, като даже ни извикаха и прередихме всички хора, които са с реални проблеми.

Тя беше една

машина за пари и една клапа за изпускане на напрежението по онова време

Тези, които я пропагандираха Ванга какъв голям феномен е, са с доста съмнителна репутация…

– А ти каква си? Казваш, че не си врачка, но каква си всъщност?
– Ти трябва сам да разбереш какво съм аз. Не съм врачка, не съм ясновидка.

– Защо сестра ти говори лошо за теб и казва, че си обладана от злото?
– Моята сестра е озлобен човек. През социализма винаги търсеше работа, където можеше да се краде. Обикновено гледаше да е на магазините на „Балкантурист”. И накрая отиде в РСВ, беше там готвач и се залюби с един мъж 12 години по-малък от нея. Остави си децата и отиде да живее с него в София. Децата й оцеляха и станаха читави благодарение на грижите, които аз положих за тях! Не дойде даже на погребението на майка ни! Когато погребвам майка си и тя не е до мен да хвърли шепа пръст, каква ми е тя на мен?! Не бях разговаряла с нея малко преди момента тя да те намери теб. На мен Отгоре ми се нареди да се свържа пак с нея, защото тя непрекъснато търсеше контакт с мен. Тя се дразнеше от това, че съм помагала на хора като Калин Терзийски, а на нея – не, пък тя била имала предимство като моя сестра. Аз й казах, че няма какво да й помагам и тогава тя отиде при Цветанка Рангелова, защото й отказах да й ясновидствам. И тогава тя казала на Цветанка: „Аз съм на Марта сестра й”. И говорила някакви злобни неща за мен. Цветанка ми се обади после и ми разказа всичко… Тя наистина беше изключителен феномен! Като се запознахме, си сложи ръцете на главата ми и каквото ми каза – всичко се сбъдна едно към едно! Впоследствие се привърза към мен, но аз винаги съм я критикувала и съм й казвала да внимава какво прави, защото тя се превърна в машина за пари! Мъжът й, който е покойник, Бог да го прости, след всеки сеанс я пребъркваше като сутеньор – проститутка. А тя ми е казвала, че през най-слабите дни печелела по 500 лева… Цветанка Рангелова беше добър човек, но стана заложник на лакомията на децата си и на бившия си мъж. А беше толкова силна, че ако кажеше: „Тоя човек да не е жив!”, той нямаше да бъде жив…

Синът на Цветанка Рангелова получи рак на гърлото и първата операция, която му правил хирургът, била неуспешна. Проклина го и за три дена си замина!

– Сама казваш, че при Цветанка ходят много хора и споделят различни неща. Сестра ти пък ми беше казала, че в партия с Цветанка сте правили компромати? Като „високотехнологична Ванга” си записвала всичко…
– Това за компроматите са фантазии на сестра ми Маргарита. Какво значи компромат? Компромат ли е това, че Миа Сантова – новинарката, остава стара мома и мине не мине – ходи при Цветанка и я кара да й прави хороскоп, да види кога ще се появи женихът на бял кон. Нещата, които ми е разказвал Калин Терзийски, компромат ли са?! Аз съм казала и на майка му, и на брат му, че записвам разговорите с него.

– Не ми каза с Терзийски как се запознахте…
– На едно представяне на нова книга се запознахме, после ми се обади Калин Терзийки и ми вика: „Ало, търся моята почитателка Марта Петрова”. Викам: „Моля, кой ти е казал, че съм ти почитателка?!”. И Тома Марков беше там, взе телефона да ми говори пиян, дрогиран. После Калин пак ми се обади – пиян, нещастен, и така започна да ме търси. А казва, че той бил психиатър?! Ами той може да го казва това на всеки друг, но не и на мен!

Той няма никаква специалност дори!

Това, че е завършил семестриално медицина, не го прави лекар… Като се занимавах с него, започнах да говоря с майка му, с жена му – тая, с която живее, с брат му… И Калин полека-лека започна някак си да се променя…

– А беше ли много зле?
– Калин? Много! Тотално алкохолизиран! Той живееше на Полигона при тая Ивана и на Дианабад при майка си. И те, нали ги знаеш какви са пияниците – колко са досадни, та на едната като й писнеше, го изхвърляше. Качваше го на едно такси и го пращаше при другата. Подхвърляха си го като топка! Той имаше друга жена, от която има дете, остави я и тръгна с тази Ивана, която е психолог в Курило, където всъщност са се запознали.

И тя, като го изхвърли при майка му, ми се обаждаше да ми разказва историите им. Аз им се превърнах в психотерапевт и на двамата! На Калин му казвах тогава: „Можеш да се справиш с проблема си, има сила в теб!”. А той ми казваше за Ивана: „Тя мъкне огромни количества алкохол!”. Тя е по-голяма алкохоличка и от него! Иначе му крадеше лекарства от Курило – диазепам, антидепресанти, и той ги гълташе с шепи… И вместо да го спасяват, тези лекарства по-зле го правеха. Не знам дали знаеш, но лекарствата за лудите са много скъпи. И тя ги крадеше от клиниката, даваше ги на майка си, която ги продаваше в нейната аптека с печалба. Аз съм дала клетва, че, чуя ли нещо такова – трябва да сигнализирам. И му казах на Калин, че ще сигнализирам за тези кражби. Той ми отвърна:

„Сигнализирай, Марта, защото аз нямам сили, затова само се заливам с алкохол!”

Обадих се на тогавашния шеф на лудницата в Курило и му казах, че съм близка приятелка на Калин. Обясних за какво се обаждам – че в клиниката Ивана прави това и това. И че вече топката е в него – аз не нося отговорност за тези кражби. Все едно му хвърлих горещ картоф! „А, не, не, не! Това все едно не съм го чул!”, ми вика. Те после него го уволниха за тези неща.

– Защо обаче Терзийски се е чувствал обсебен от теб?
– Ама, глупости! Чувствал се обсебен… Понеже на Ивана й се разказа играта заради кражбата на лекарства и тя му врещеше да не общува с Марта. И за това – обсебен… Напротив – не е! Калин Терзийски стигна тавана си. Толкова може момчето. Той се беше пропил именно поради това, че е честен и не може да се справя. Калин намери един човек, който имаше време, сърце и уши да го чува. И когато той вече правеше опити да се измъкне, а тия го дърпаха надолу, аз му се обадих и му казах: „Калине, ще разпратя до медиите всички разговори, които сме водили двамата!”. Той споделяше всичко – за това какво жена му е направила, за Карбовски… Айде, ще ти кажа една жълтина.

Карбовски държал непременно да спи с всяко едно ново момиче

Има много какво да ти кажа нататък – с коя, какво и що… Екипът на Карбовски искаше да снима предаване за мен. Мартин има една младичка секретарка и тя ми каза, че щели да дойдат във Видин на хотел и после при мен. Казах й: „Наде, кажи на Мартин да си сложи тъмни очила, че иначе ще почна да чета в очите му като книга и няма да се почувства добре!”. И той прати само Нина при мен. Три часа въртяха, сукаха, предлагаха ми пари, известност… Но не се съгласих на предаване. И накрая Мартин ги накара другите да будят циганите по махалата да говорят лоши неща срещу мен – че съм била врачка и т. н.

– Колко пари ти даваха?
– Е, ти сега!… Той знаеш ли какъв е хипохондрик Карбовски?! Той ще получи удар! Недей, внимавай с тези работи! Той ще се уплаши, ще прежълтеее, ако разбере…

Милен Цветков също ме е канил – и там не отидох. Не съм човек, който иска да се показва…

– Калин Терзийски беше казал в интервю за „ШОУ”, че си ги скарала с Карбовски, защото ти си била в дъното на оная история с джипа на телевизионера, който той си купил по време на кампанията за събиране на средства за Мануела Горсова…
– Интерпретациите на Калин може да са всякакви. Истината е, че когато самозабравилият се Стависки блъсна момичето и приятеля й, Карбовски тръгна от телевизия на телевизия да плюе Стависки. И овцете български пращат пари, ама

никой не се интересува кой разполага с тази сметка, къде отиват тези пари

и т. н. И аз викам на Калин: „Калине, твоят приятел много добър човек, бе! Гледай как се загрижил, ще помогне на момичето”. И той: „Е-е-е, Марта, аз па теб не те вярвах, че си толкова наивна!…”. „Що бе, какво бе, Калине?!”. „Е-е-е, ти не знаеш ли с всички тези помощи какво стана? „Ауди”-осмак!”. „Какво е това „Ауди”-осмак? – питам. И той обяснява, че е кола с не знам какви екстри. „Абе, не думай бе, Калине! Как така?”. „Ами така, ти не знаеш ли, Марта? Аз откога съм в такива среди. Правиш такива акции и накрая ти остава – на някой кола, на друг друго…”. „Абе, не говори такива неща!”, му отвръщам. „А-а-а, какво да не говоря, ма!”… Той пиян-залян… И аз, защото съм се клела, трябваше това да го кажа!

– Това Калин го е казал за Карбовски, така ли?!
– Ами да. Калин каза: „С част от парите, които събираше за Мануела Горсова, си купи „Ауди”-осмак. Когато той ми е показвал новата си кола, ги събираше в офиса си, пият скъпи уискита и той постоянно стои на прозореца и се любува на новата си кола…”

– В интервю за „ШОУ” обаче Калин казва, че ти нарочно си пуснала тая информация и си я използвала, за да го откъснеш от Мартин?
– Точно така е! Но аз съм го предупредила! Аз като започнах да работя с този човек, започнах да търся кои са му най-големите зависимости. Минах през жена му, през брат му, през майка му… И видях, че най-силно го държи в зависимост Карбовски. И че тази зависимост е най-пагубна за него! И играх твърдо, като му казах, че ще пусна записите, в които казва, че Мартин си е купил джипа с парите от Мануела Горсова. Ама той е такъв, бе! Той е хулиган. Ама се гордее. За него… фактически знам за сексуалните му… Ама, няма, айде стига ти толкова…

– Сексуалните му какво?
– Включително знам как му изглежда и половият орган!

– Ти си го виждала?!
– Абе, аз каквото съм виждала…

– В каква зависимост Карбовски държи Терзийски?
– Ще ти кажа. Там е най-интересното. Но ще го направя тогава, когато видя, че си написал за кръста.

Преди 6 години моите духовни водачи ми казаха, че имам мисия и трябва да отида в Ново село, Видинско. Отказах се от хубавия си живот в Германия, където имах всичко, отидох и си купих къща там. Вдигнах един кръст, който е в мащаб на размерите на надморската височина на Голгота – 7 метра и 89 сантиметра. Този кръст е направен по нареждане Отгоре. Много хора си представят, че Христос ще дойде в човешки образ при Второто пришествие, но той ще дойде под формата на енергия. И за да има къде да се излива тази спасителна енергия, част от която напомпа един алкохолик и наркоман, то трябва да има маркирано място. Точно Ново село и вдигнатият кръст са това място. На мен беше отредена ролята да зарежа всичко и да замина там, където са ми посочили да служа. Бившият ми съпруг – бивш, защото не можа да издържи моята мисия и се разведохме. Той е капитан на кораб и се установи в Израел. И преди сме живели там, а децата бяха в Мюнхен. Накратко казано – имах уреден живот, достатъчно пари да ходя, където искам, без да ме интересува нищо. И получих аз послание, че трябва да изоставя абсолютно всичко, за да издигна този кръст и да живея в Ново село… Ролята на този кръст е като антена – да привлича енергията… Един ден ще се появи политик, който ще получи промисъл, че всичко започва от Нова село. Там кръстът стои и чака. Когато тръгнах отново за Германия, го изгасих, защото никой няма нужда от нея…

– Добре де, какви са тези твои водачи? Духове ли са, извънземни ли са? Кой ти говори?
– Голям майтап си! Недей се надхитрява, за да не се обърне разговорът от полезен във вреден за теб! Коя съм и кой ме води, ще разбереш по-късно.

– Внимавай това, внимавай онова… Кълнеш малко ми се струва…
– Абе, защо сте толкова глупави в България, бе?! Като ти се каже нещо – да не изгориш, го приемаш като клетва. Това е взривоопасна материя и трябва да се внимава…

– От сестра ти пак чух, че си твърдяла, че с Людмила Живкова си осъществявала някаква връзка от отвъдното?
– Е, като ме питаш за водачите – тя е единият от тях. Тя е светла личност, която се е преродила на земята като дъщеря на Тодор Живков, за да помогне на този народ. Людмила всъщност е един светъл дух, който е бил в тялото на Людмила Живкова. Тя е най-хубавото нещо, което се е случило на българския народ. Контактът между нас стана в деня на смъртта й. Тя ме избра да продължа това, което тя не можа да направи…

Едно интервю на Орлин ФИЛИПОВСКИ 

ОЩЕ СКАНДАЛНИ ИНТЕРВЮТА ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА „ШОУ“, КОЙТО ИЗЛИЗА ВЪВ ВТОРНИК, 28 МАЙ