Кандидатът за аграрен министър проф. Димитър Греков – специалист по бубарство

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Бъдещият земеделски министър в кабинета „Орешарски“ проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по дисциплините животновъдство и въведение в аграрната наука.

Втори мандат е ректор. Завършил е Висшия селскостопански институт, който по-късно е преименуван. Повече от 26 г. работи и преподава в него. Има над 120 научни и научно-популярни публикации.

Издал е учебно помагало заедно с учени от гръцкия град Комотини, а научните му интереси са в областта на черничевата копринена пеперуда – селекция и технология. Колегите му трърдят, че е специалист с международна известност.

Греков стана ректор през 2007 г. в битка с още четирима кандидати, а през 2011 бе преизбран без конкуренция. Тогава от академичния съвет обясниха, че през първия мандат е рефомирал и стабилизирал финансово университета и затова са решили да не издигат други кандидати.

По време на неговото управление с титлата доктор хонорис кауза на Аграрния университет бе удостоен бизнесменът и почетен консул на Русия Георги Гергов.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти