Как да готвим по-бързо в кухнята?

13
Добави коментар

Брой посетители за този материал:
135

Отговорът е много прост: когато предпочитаме диетичната храна! Защото тя се приготвя бързо, лесно и е без особени изисквания, като начин на съхранение и овкусяване. Правете нещата по-прости, за да са бързи и ефективни дори и резултатите ви. Всички вие сте работещи хора, аз също. Нямаме много време за готвене, но пък трябва да ядем, нали така?

Без храна нямаме енергия, нямаме трудоспособност, нямаме резултати! А те не са само визуалните, които търсим и целим – основното е жизнеността. Как да постъпим тогава – ами отделяте точно 40 минути всеки ден и сте готови с 5 порции храна за целия ден! Как да стане това ли? Нека ви покажа.

Първото нещо е да си направите седмичен план – колко храна ви е нужна? Това лесно може да се пресметне. Ако хванете мой изготвен хранителен план или диета, събирате количествата храна и сумирате. Така имате яснота колко пилешко да се закупи, какви и колко зеленчуци, подправки и т.н. Отидете с лист хратия до супермаркета и вземете седмичната си храна с вас. Подредете я в хладилника и така спестявате огромна част от времето си. Т.е. вие инвестирате.

След това, както аз правя, отделям около 40 минути всеки ден, за да си сготвя храната и подредя по кутиите. Включвам котлон, скара и микровълнова фурна. В нея, приготвям протеиновите ми кексове за закуска. На котлона варя яйцата и картофите, на скарата пека месата.

Всичко това после старателно подреждам в кутии или си сервирам на масата. За да се поглезя, подбирам светли тонове на покривки и чинии. Еднообразната храна поднесена в различни цветове ми действа прекрасно зареждащо. Само и единствено това е начина да спазвате диетата си, дори и на работното място. Кутиите и в сака. Няма друг начин. Остава ви варианта да си останете с трите порции през деня, забавеният ви метаболизъм и гарантираният ви провал, ако искате диета и режим за отслабване например!

Опитвам се да разбера всички вас, но все пак аз казвам истината в очите. И затова ще ви показвам и демонстрирам , че когато човек силно иска, получава! Няма невъзможни неща! Помислете хубаво, искате ли нов начин на хранене, нова визия: знаете къде да ме откриете, очаквам ви!

Старателно подредете продуктите около вас. Оставете място за всичко и контролирайте кухненския плот. Виждате подредени пред мен картофите, месата, салатата и другите дреболии. Всичко е въпрос на организация. Не гответе когато сте гладни или нервни. Вложете желание и усмивка, за да ви е вкусна диетата!

Белчо Христов е фитнес треньор, диетолог и суплементарист. Той се занимава изцяло с авторски проекти, налага най-новите виждания и схващания във сферата на фитнес тренировките, храненето и хранителните добавки в програми за отслабване, покачване на мускулна маса или просто за здраве, тонус и по-добър стандарт на живот. Посетете неговият магазин, с адрес www.belchohristov.net!