Мария Габриел номинирана за „Евродепутат на годината“

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Българският депутат на ГЕРБ Мария Габриел е номинирана за наградата „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Номинации получиха и европейските депутати Евелин Регнер (Австрия) и Моника Флашикова-Бенова (Словакия).

Мария Габриел е координатор на ЕНП в Комисията по правата на жените и равенство между половете. Номинацията е резултат на приноса на младата депутатка за поставянето на дневен ред  и извън ЕС по въпросите за правата на жените и равенството между половете. Теми като равно заплащане за равен труд, равно представителство на жените и мъжете, икономическа независимост на жените и премахване на насилието срещу тях и други, са в основата на работата на Мария Габриел с цел защита и насърчаване на правата на жените.

Тазгодишните номинации за наградите на официалното издание на Европейския парламент „Parliament Magazine”, бяха разпределени в 19 категории. Победителите ще бъдат избрани чрез гласуване на всички членове на Европейския парламент на 7 юни 2013г. Официалната церемония ще се състои на 25 юни в Брюксел.

Етикети:

ГЕРБ | Мария Габриел | Евродепутат на годината