Днес+ :: Отложиха делото срещу капитан Собаджиев

1
Добави коментар

Отложиха делото срещу капитан Собаджиев

29.05.2013 09.43

Делото срещу варненския капитан Светлозар Собаджиев, който повече от две години лежи в панамски затвор заради трафик на дрога, е отложено за 25 юни, съобщават в социалната мрежа Фейсбук от инициативния комитет, създаден в подкрепа на моряка.

Процесът срещу него трябваше да започне вчера в 19 часа българско време с предварително изслушване пред съдия. Магистратът трябваше да прецени дали има достатъчно доказателства за образуване на дело или българският капитан ще бъде освободен.

Заради техническа грешка, вероятно от страна на управата на панамския затвор „Ла Хоя“, на капитан Светлозар Собаджиев не е бил осигурен транспорт до съда в град Колон. Това е наложило отлагане на делото с около месец.

Капитан Светлозар Собаджиев беше задържан в Панама на 28 март 2011 г. На борда на кораба, управляван от варненеца – „Маас Трейдър“, бяха открити около 150 кг. наркотици. След няколкодневни разпити целият екипаж на плаващия под холандски флаг съд беше освободен, с изключение на българина. /standartnews.com

Днес+