Козметика от природата за нежни ходила и колене

1
Добави коментар

Имаме навика да не обръщаме особено внимание на ходилата и коленете си и негативният резултат е налице. Нека да решим проблема с помощта на козметиката от природата?

Козметика от природата за нежни ходила и колене

Кожата на ходилата на повечето хора е суха. Това се дължи на факта, че там има много малко мастни жлези и кожата бързо се напуква.

За нежни и меки ходила опитайте:

Маска от моркови: Настържете на ситно 4 моркова, разбъкайте ги с малко зехтин до получаването на каша и намажете краката си. Оставете да подейства 10 мин и измийте.

Маска с масло от соя: Ходилата се натриват с етерично масло от соя. След като престоят с него 1-2 часа, се намазват с мазен подхранващ крем.

Маска с бадемови трици: Разбъркват се до получаване на крем 2 с. л. бадемови трици, 1 с. л. пълномаслено кисело мляко и 1 ч. л. лимонов сок. Получената каша се нанася на петите.

Маска с билки: 1 с. л. чай от лавандула, 1 с. л. чай от мента, 1 с. л. сода бикарбонат. Смесете двата чая. Напълнете един леген с хладка вода и изсипете в него содата бикарбонат. След това добавете чаената смес. Натопете крака във водата.

При много сухи ходила помагат кестените. Напълнете една малка торбичка с обелени, ситно нарязани кестени и я сложете в съда, в който ще правите банята. Вариант: сложете торбичката под крана на чешмата. Водата от кестените лесно се разпенва и става мека.

Ароматен масаж за ходилата: С него не само кожата на ходилата ще омекне, но и той ще достави наслада на душата. 5 мл етерично масло от жожоба се смесват с 5 мл масло от сусам, прибавят се по 2 капки масло от мирта, жасмин и роза и всичко това се разбърква в съд. С тази смес се масажират ходилата.

За фини и красиви колене

Кожата на коленете бързо се вроговява. Предлагаме ви няколко начина, с които ще решите проблема си.

Пилинг за колене: Той отстранява мъртвите кожни люспички и стимулира кръвообращението. Може да го правите 1-2 пъти седмично под душа. Кисело мляко се смесва с 2 с. л. смлени бадеми и малко мед. Нанася се върху загрубелите части и нежно се масажира, след това се изплаква.

Бананов мус за колене: 1 банан се пюрира с 1 с. л. зехтин. Оставя се да подейства 20 мин. Той чудесно ги омекотява.

Каша за колене: Тя се получава от мляко и сол и засегнатите места се масажират с тази смес.

Масаж за колене: Пригответе смес от фина морска сол и зехтин в равни количества. Натъркайте с леки масажни движения коленете. Изплакнете и подсушете с мека кърпа.

Малинова маска: Шепа малини се смесват с 1 ч. л. мед и 2 с. л. сметана. След 15 мин се измива.