Малките актьори и големите им проблеми с наркотиците

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Макар да започваме настоящия тъжен материал с техни снимки, този път няма да говорим за проблемите на Дрю Баримор, Маколи Кълкин и Линдзи Лоън. Достатъчно сме ги обсъждали и можете да прочетете подробна информация за всеки един, следвайки линковете на имената им. А тук ще ви разкажем за сблъсъците с наркотиците и закона на други актьори, които съвсем млади изкачиха стълбицата на голямата слава, но след това стремглаво тръгнаха по пътя надолу към саморазрухата.

Започваме с най-леките случаи.   

Хейли Джоел Осмънт

Guliver/Getty Images Като изключим факта, че доста е занемарил външния си вид, някогашният сладур от „Шесто чувство“ не е чак толкова саморазрушителен, колкото останалите представени тук палавници. Но и той си има своите провинения. През 2006 едва не му се наложи наистина да види „мъртви хора“, след като преобърна колата си под влиянието на алкохол. Бе уличен и в притежание на марихуана. След това обаче спря с глупостите, а напоследък дори се опитва да освежи актьорската си кариера. 

Дейвид Фаустино

Guliver/Getty Images Някогашният Бъд Бънди от „Женени с деца“ също не е затъвал в твърде сериозни проблеми с наркотиците, но все пак е имал такива, което още веднъж потвърждава зловещата закономерност между славата в детска възраст и залитането към всевъзможни зависимости на малко по-късен етап. В случая с Дейвид става въпрос за арестуването му заради притежание на марихуана. Той обаче не получава присъда, тъй като доброволно се съгласява да постъпи в клиника за рехабилитация.  

Близначките Олсън 

Бляскавата кариера на известните Мери-Кейт и Ашли започва още, когато близначките са на 9 месеца. Редуват се да играят ролята на бебето от сериала „Пълна къща“, като по този начин успяват да се вместят в рамките на закона за детския труд. Години след това обаче двете сладуранки стремглаво тръгват по наклонената плоскост. Особено Мери-Кейт. Както се знае, тя влезе в специализирано заведение, за да се лекува от анорексия. Многократно са се носили и слухове, че има проблеми с наркотиците. Най-усилено за това се говореше около смъртта на Хийт Леджър. Двамата са били близки приятели, може би и нещо повече – доказателство за това е фактът, че масажистката, открила мъртвото му тяло, се е обадила два пъти на Мери-Кейт от номерата за бързо избиране в телефона на Хийт, преди да звънне на Спешна помощ.

Твърди се дори, че именно близначката го е снабдила с веществата, довели до ненавременната му смърт. Що се отнася до Ашли, тя също многократно се е появявала на събития с очи, издаващи прекараните преди това буйни нощи и злоупотреби с какво ли не. 

Джоди Суитин

Проклятието, което сякаш тегне над младите актьори от „Пълна къща“, не свършва с близначките. Джоди играеше малката Стефани Танер от сериала, но впоследствие не си остана толкова сладка и невинна. Тя бе пристрастена към метамфетамините, които са способни да превърнат всеки човек в грозно чудовище. Според собствените ѝ думи, започнала да употребява след приключването на снимките по телевизионната поредица: „беше ми скучно“. Благодарение на наркотиците, Джоди загуби не само няколко зъба, но и съпруга си. Започна да се възстановява чак покрай раждането на първата си дъщеря през 2010, а миналата година се сдоби и с втора.  

Тейтъм О’Нийл

Тейтъм все още държи рекорда за най-малко дете, печелило „Оскар“ – тя е едва 10-годишна, когато прегръща златната статуетка, благодарение на брилянтното си изпълнение във филма „Хартиена луна“ (1973). В известната лента героинята ѝ пуши цигари, макар съвсем да не е на подходящата за това възраст. А в истинския живот актрисата (сега 49-годишна) отива много по-далеч. Открай време се знае, че тя употребява крек и хероин. Заради проблемите ѝ с наркотиците, през 1998 губи попечителство над трите си деца. Въпреки това продължава по лошия път – 10 години по-късно е арестувана, докато си купува дрога. При претърсването у нея са намерени пакетче кокаин, пакетче крек и неизползвана тръбичка за пушенето му. Твърди се, че след този случай Тейтъм най-сетне се лекува успешно.

Смъртните случаи

Ривър Финикс умира едва 23-годишен, шокирайки обществото, което не знае за проблемите му с наркотиците. Той е известен като един от най-талантливите млади актьори на 80-те, всички му предричат блестящо бъдеще. Уви, комбинацията от хероин и кокаин се оказва фатална за него. Red Hot Chili Peppers, Nirvana и R.E.M. почитат паметта му в песните си, но ако все пак не знаете кой е Ривър Финикс, можете да го гледате като момче със завладяващо присъствие в „Бъди до мен“ (1986), „Бягство към живота“ (1988), „Моят личен Айдахо“ (1991).

Ще останете впечатлени от красивата, но тъжна сериозност и дълбокия поглед на актьора. Те, както и проблемите му с наркотиците, вероятно се коренят в тежкото му детство, белязано от бедност с родители хипари, странни семейни отношения и участие в промиваща мозъци секта. 

На 15 януари 2008 година светът научи тъжна вест, от която обаче никой не се изненада. За Брад Ренфро, който стана звезда едва на 11 с ролята си в хита „Клиентът“, отдавна се знаеше, че има проблеми с алкохола и тежките наркотици. Той бе открит мъртъв в дома си след предозиране с хероин. Младежът си отиде от този свят на 25 години.

Актьорите с еднакви имена, Кори Хейм (ляво) и Кори Фелдман, се прочуха заедно с участието си в общи филми, израснаха заедно и след това заетно залитнаха по наркотиците. Докато Фелдман успя да се окопити обаче, Хейм не съумя да преодолее дългогодишния си проблем и почина през 2010, на 38-годишна възраст. Официалната версия е, че причината за смъртта му е пневмония, но се знае, че в дните преди това Кори е използвал контактите си с различни лекари и фармацевти, за да си набави 553 хапчета от разнообразни видове, продаващи се само с рецепти. 

Нека Ривър, Брад и Кори почиват в мир, заедно с всички останали объркани личности, превърнали се в жертви на наркотиците! Що се отнася до свръхамбициозните родители, които смятат за редно непрекъснато да водят невръстните си дечица по кастинги, бихме ги посъветвали да обмислят дали не е по-разумно да ги оставят да изживеят поне началните си години далеч от светлината на прожекторите.