Таня Андреева към Десислава Атанасова: Аз съм лекар, не ме наричайте колега

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Съчувствам ви, защото обществените очаквания са прекалено големи. С тези думи Десислава Атанасова от ГЕРБ се обърна към номинираната за здравен министър Таня Андреева по време на дебатите за кабинета в парламента . “Аз съм практикуващ лекар за разлика от вас и не ме наричайте колега”, бе отговорът на Андреева.

Съчувствам ви, защото все още не знаете посоката – ДПС ще има едни предложения, БСП ще има други, а “Атака“ – трети. Ще съчувствам на администрацията, защото това е шести здравен министър, който дори не знае кой плаща здравните осигуровки за здравето на българските деца. Съчувствам на десните избиратели, защото не сте оправдали тяхното доверие, каза още Атанасова.

Волен Сидеров обаче скокна и попита Десислава Атанасова колко болници са закрили ГЕРБ и сам си отговори – 17. Хората умират в момента заради вашите зулуми в здравеопазването, каза Сидеров и цитира данни от Евростат, според които 60% от българите живеят в бедност.

Знам, че уважавате Евростат, защото като чуете евро и приклякате. Ако Таня Андреева издържи на призивите и натиска за национализация, дясна политика и партийните другари от БСП ще я поздравя, отговори Атанасова. Всички болници, които по време на управлението на Бойко Борисов бяха общински лечебни заведения, а решенията се вземат от общинските съвети, които са доминирани от БСП и ДПС.

Късно е да ви давам препоръки как да се справите със здравеопазването, защото няма да имате втори шанс. Аз работя повече от 12 г. и съм практикуващ лекар за разлика от вас и не ме наричайте колега. Така новият министър на здравеопазването Таня Андреева се обърна към бившия здравен министър Десислава Атанасова.