Замериха Бареков с лайна

3
Добави коментар
mignews
mignews

Тотално безобразие се разигра в Монтана пред очите на хората, дошли да споделят проблемите си в пътуващото студио на ТВ7. По време на предаването „България без цензура“ двама роми метнаха две торби с лайна по шефа на телевизията Николай Бареков и неговите хора. При това те заляха с лайна и националния ни трибагреник. След този отвратителен акт на пълно незачитане на демокрацията, свободното слово и държавността те си плюха на петите и избягаха.

„Това е поръчка на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Те се омазаха целите в лайна, докато бяха на власт“, избухна Бареков от трибуната на предаването. Той разкри, че с екипа му са имали предварителна информация за готвеното обругаване на работата им. Журналистът разкри, че е потърсил помощ, но институциите не са реагирали на сигнала му.

„Знаехме от предния ден, че ще има нападение, лично предупредих полицията преди два часа, но не си свършиха работата – факт. Искра Фидосова направи тази поръчка, знаехме колко е платила. Пламен Нунев организира същия цирк в Русе и утре там пак ще ни заливат с лайна!“, каза Бареков. Той призна, че трудно издържа на ужасната миризмата, след като трибуната му беше залята с лайна. Въпреки това обаче заяви, че няма да си тръгне.

„Ако сега спрем заради лайната, те ще бъдат победители. Иде ми да си тръгна и да не се върна повече. Вонята на лайна на сцената е убийствена. Това беше посегателство срещу демокрацията в страната. Не вярвах, че може да има такова падение от хора, които четири години имаха цялата власт в държавата“, коментира още Николай Бареков.

Междувременно хората на площада в Монтана призоваха журналиста да подаде сигнал до прокуратурата за случая. Те не можеха да повярват, че това, което видяха с очите си, е възможно. Повечето от присъстващите изпаднаха в шок от наглостта на двамата нападатели. „Бесен съм, това не може да продължава. Къде е полицията, защо не се намеси?“, ядосваше се жител на Монтана. Хората около него споделяха същото мнение.

По-късно полицията задържа трима роми по обвинения за гнусната атака. „Няма да ги линчуваме, защото не сме тук за това. Твърдя, че това беше група, организирана от Искра Фидосова. Ако си признаят, ще й свалят още утре имунитета и ще лежи“, каза Бареков от трибуната.

Ром, дошъл на площада, обаче заяви, че задържаните са невинни. „Те бяха тук, до мен. Дойдоха да молят някой да помогне на техен приятел инвалид. Тези, които ви замериха, не са местни“, категоричен беше той. Бареков обеща да има разпознаване и, ако са невинни, да уреди освобождаването им.

Възрастен мъж разказа, че е успял да хване едно от момчетата, което също се подготвяло да замери трибуната с лайна. „Бяха в плик, носеше го малко дете с шапка. Когато го хванах и го задържах, му скъсах якето, после трима бабаити се пуснаха към мен. Беше дете, не успя да хвърли плика. Наколо нямаше полиция“, твърди мъжът.