Ефективни билкови рецепти за всеки

3
Добави коментар
Galana
Galana

Ефективни билкови рецепти за всеки

Билковите рецепти са изключително полезни при множество заболявания, които може да ни покосят съвсем ненадейно. Дали като поддържаща терапия или пък самостоятелно лечение, те могат да възвърнат радостта от живота. Все пак имайте предвид, че в някои случаи имат статут на лекарства, затова е добре да се направи предварителна консултация с натуропат или лекар по отношение на вашата болест и възможността да се приложат натурални препарати. Нека да видим няколко лечебни рецепти, изпитани от читатели, които ще ви донесат нужното облекчение.

За пясък и камъни в бъбреците

10 изсушени цвята на магарешкия бодил се варят в литър вода – като компот. След това се прецежда и се пие. Може и преди, и след хранене, но на глад­но е по-ефикасно.

Цирей

Корен от репей се начуква хубаво, след което от сместа билка и малко вода, се прави на превръзка и се налага на болното място. Прави се до пълното изсушаване на цирея.

При ревматизъм, артрит

Натопява се цвят от пресен люляк в шише със силна ракия, като количеството може да е 250 мл, а може и малко повече или по-малко, зависи колко ще ползвате. Настойката престоява един месец на тъмно и хладно. След това вече може да  ползвате мазилото, като топвате памучен тампон и мажете с него болното място. Цвета може да остане вътре, а може и да се махне.

При невралгии в ръката и рамото

1 кг ки­село мля­ко се изцежда много добре и към него се прибавя 50 г синапено брашно. Разбърква се и от него се прави лапа (компрес) на болното място. Престоява 4-5 часа.

Болиме.нет препоръчва и: