13 скрити функции в iPhone

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

1. Разшифроване на фрази

Може да научите Вашия iPhone да превръща акроними в цели изречения или фрази. Просто трябва да отидете на Settings > General > Keyboard > Add New Shortcut и да ги въведете предварително.

2. Съхраняване на изображение от уеб сайт

Ако искате да запазите изображение от уеб сайт на Вашия телефон, задръжте пръста си върху изображението, докато менюто се появи. След това натиснете „Save Image“ за съхраняване на снимката в телефона Ви. По-късно можете да я изтеглите от приложението „Photos“.

3. Функция „Не ме безпокойте“

В „Settings“ можете да превключите режима на Вашия телефон на „Do not disturb“. Това означава, че няма да получавате изестия или обаждания, докато телефонът Ви е заключен. Този режим е перфектен за времето, когато спите или просто си почивате. Можете още да изберете времеви диапозон („Scheduled“), в който да се включва и изключва автоматично посоченият режим, както и да разрешите само определени номера да могат да Ви безпокоят („Favourites“).

4. Гласово записване на текст

Можете да напишете текст с помощта на гласа Ви. Натиснете иконата с изобразен микрофон и само кажете това, което искате да въведете. Вашият iPhone ще свърши останалата работа по изключително акуратен начин!

5. Емотикони

Можете да активирате своите емотикони от Settings > General > Keyboard. След това натискате „Add new Keyboard“. Превъртете, докато видите „Emoji“ и натиснете, за да го добавите. За да използвате емотиконите след това, трябва да натиснете бутона, който прилича на земно кълбо, на Вашата клавиатура.

6. Затваряне на приложения

Ако искате да затворите приложение, трябва да натиснете два пъти основния бутон на Вашия iPhone. Ще се появи картинката, показана на снимката. След това натиснете една от иконите и задръжте. За да затворите коректно приложенията, трябва просто да щракнете върху червения кръг.

7. iCloud съхранение

Можете да архивирате и обновявате Вашите контакти от телефона, настройките, електронната Ви поща и други в iCloud всеки път, когато мобилното Ви устройство се зарежда и е свързано към WiFi мрежа. Отидете на Settings > iCloud > Storage & Backup, за да активирате тази функция.

8. Facebook&Twitter

Вашият iPhone може да бъде свързан директно към Twitter или Facebook с цел по-лесно споделяне на снимки или уеб страници. Отидете на Settings > Facebook (or Twitter), за да се логнете.

9. Бързо връщане към началото

Ако четете дълъг списък и искате бързо да се върнете към началото на страницата, натиснете върху черната лента, която показва времето в горната част на екрана.

10. Настройване на аларма чрез Siri

Всички потребители на iPhone знаят колко досадно е да настройваш своята аларма всеки път. За да улесните това преживяване, просто използвайте Siri. Задръжте „home“ бутона на дисплея, докато Siri се появи. След това задайте командата: „Настрой моята аларма за (часа, който желаете)“. Лесно и удобно!

11. Споделяне на връзки

Докато сърфирате в Интернет през Вашия iPhone, можете лесно да споделяте връзки, където поискате. Докоснете иконата в долната част на екрана, приличаща на стрелка, и изберете приложението, в което искате да споделите линка.

12. Контрол над музиката

Можете да контролирате музиката си без да се налага да отваряте отделно приложение. Натиснете два пъти основния бутон на iPhone Ви. След това плъзнете от ляво на дясно, за да видите контролните бутони. Чрез бутона в ляво заключвате извършените промени.

13. iPhone слушалки

Можете за използвате лесно Вашите iPhone слушалки за различни неща. Ето някои от основните: –    Натиснете централния бутон на слушалките, за да спрете музиката. Ако искате да я пуснете отново, трябва да го натиснете пак. –    За да отговорите на входящо повикване, натиснете централния бутон. След приключване на разговора, за да затворите, натиснете пак същото копче. –    Ако използвате камерата, за да направите снимка, натиснете бутона със знак „+“ –    Ако имате нужда от Siri, натиснете и задръжте централния бутон на слушалките.

Етикети:

iPhone | скрити функции