Отбелязваме международния ден на блондинките

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

На 31 май се отбелязва международният ден на блондинките. Въпреки многобройните вицове за блондинки и общото мнение за пословичната глупост и вятърничавост на жените със светла коса, проучване направено от Професор Валтер Ледерман и неговият екип от специалисти в Германия, доказва, че блондинките не са по-глупави от останалите жени, но за сметка на това са в пъти по-сексапилни и разкрепостени. В проучването  на учените взели участие 3200 дами, чиито коси са в 3-те основни цвята- блондинки, брюнетки и червенокоси. Участничките в анкетата били подложени на тест за интелигентност и сексуална активност. IQ-тестът доказал, че русите жени не отстъпват по интелект и чувство за хумор на брюнетките.

„Тайната на привлекателността на русите жени е в това, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка”, каза преподавателя по психология от университета на Нантер – Тиери Мейер.

Проучване на водещата британска верига за козметични продукти Superdrug, показва, че блондинките печелят с около 600 паунда повече на година, в сравнение с брюнетките и червенокосите. Допитването сред 3 хил. работещи жени показва, че жените със светъл цвят на косата печелят средно 23 150 паунда на година, брюнетките – 22 586 паунда и 22.327 паунда на година за червенокосите. Изследването също така установило, че заплащането е от по-голямо значение за брюнетките, отколкото за блондинките и червенокосите, като 50% от дамите с тъмен цвят на косата признават, че заплатата е най-важният фактор при избора на работа. За блондинките от най-голямо значение  са добрите отношения с клиентите. Русокосите жени по-често търсят признание  от колегите си за усилията на работното място за разлика от брюнетките и червенокосите, които не се нуждаят от оценката на другите.

Според изследователи, по време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво. Учените обясняват това с факта, че при жените със светли коси нивото на женския полов естроген е по-високо.

Етикети:

интелект | IQ | блондинки | брюнетки