Трикове за сваляне на килограми без диети

36
Добави коментар

Красота

Има множество естествени начини за сваляне на килограми, чрез които не само ще отслабнете, но и ще запазите здравето си. Загубата на тегло не трябва да е ежедневна борба, изпълнена със строги диети, а хранителен режим, който включва пълноценни храни, които влияят добре на здравето и талията ви. Само с добавянето на определени храни и напитки в дневното си меню, ще откриете, че стрелкaта на кантара тръгва наляво, а като бонус вие ще сте чувствате страхотно. А най-страхотната новина е, че с предложените трикове няма да броите калории – ще приемате достатъчно количество храна, но по-здравословна.
 

1. Яжте по един бразилски орех на ден

Един бразилски орех на ден ви осигурява необходимата ви дневна доза селен. Този плод е естествен антиоксидант, който предпазва от рак на гърдата и помага за отслабването. Според няколко изследвания, един или два бразилски ореха на ден ускоряват загубата на тегло. 
 

2.  Водата

Да, сигурно ви е писнало да четете това навсякъде, но е важно да пиете между 8 и 10 чаши вода на ден. Това количество течност намалява подуването на корема, потиска апетита и помага за изхвърляне на токсините от тялото. Водата трябва да е основното ви питие. Всички проучвания сочат, че тя спомага отслабването. Пийте по една чаша вода преди всяко хранене и ще забележите, че ядете по-малко. Понякога жаждатa погрешно се асоциира с глада и поглъщаме ненужно количество храна. Пийте вода, за да сте хидратирани, здрави и слаби!
 

3. Яжте по малко и по-често

Приемането на малки порции здравословни храни между основните хранения за деня, задоволява апетита и пречи да се нахвърляме настървено на сладките, но вредни изкушения. Заложете на плодове и зеленчуци, пълнозърнести бисквити и нискомаслено кисело мляко. Ускорете метаболизма си с тези мини хранения!
 

4. Пийте зелен чай

Според авторитетното издание Medical Journal of Clinical Nutrition, консумацията на зелен чай помага за намаляването на теглото. Пиенето само на една чаша на ден е достатъчно, за да се активира отслабването.
 

5. „Не” на рафинираната захар

Захарта не е нищо друго освен празни калории. Тя не осигурява на тялото никакви хранителни вещества. Консумацията на храна, съдържаща рафинирана захар, повишава кръвната захар и нивата на инсулина, а това кара тялото да премине в режим на запасяване и да спре изгарянето на мазнините. Така че, кажете „не” на желираните бонбони, а ако ви се дояде нещо сладко, просто вземете една свежа сладка ябълка.
 

6. Яжте повече зеленчуци

За да осигурите на тялото си достатъчно фибри, а и да се чувствате по-добре, трябва да консумирате дневно пет или повече зеленчука. Уверете се, че в дневното ви меню присъстват достатъчно зеленчуци. Освен че помагат за отслабването, те подсилват и имунната система.
 

7. Увеличете физическата си активност

Дори и малката промяна в дневната ви физическа активност може да доведе до голяма разлика в теглото. Според Националния Институт по Здравеопазване в САЩ ежедневното ходене пеш, качването по стълби вместо използването на асансьор и малките разходки по време на работа могат да ви направят по-слаби с 5 кг в рамките на 6 месеца. Струва си да опитате, нали?

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при&nbspповече

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели.&nbspповече

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта&nbspповече