Северният остров – Сейшелите (North Island Seychelles)

91
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

  Северният остров е малък гранитен остров от архипелага Сейшели. Намира се на 5,8 км северно от Силует и на 27 км северозападно от Махе. 

Острова е един от първите Сейшелски острови, посетени от човека. Открит през 1609 г. от Александър Майер, той е бил местообитание на гигантските земни костенурки. 

От 1826 година Северния остров е собственост на семейство Бюфонд и през следващите 150 години е използван за отглеждане на плодове и подправки, както и за производство на гуано, рибено масло и копра. През 1970 г. фермата е продадена и острова постепенно започва да запада, но през 1997 година частната южноафриканска компания Wilderness Holdings Limited го купува за 5 милиона долара и възвръща неговата екзотична красота, построявайки курорт на него. Днес на разположение на гостите има 11 частни вили, като всяка една от тях е ръчно изработена от местни и африкански майстори на дърво, камък и стъкло и се намира на крачки от лазурното море.

Освен с места за настаняване Северният остров разполага и с библиотека, магазини, център за гмуркане, централен площад, слънчев бар и спа център.  Можете да плувате и да се печете на някой от 4-те частни плажа, да се гмуркате в кристално чистата вода в която има видимост до 40 метра, да се насладите на приятен масаж, да се разходите из природата, да ловите риба, да карате колело, сърф, каяк, яхта, да огледате близките острови, да карате колело или да играете голф.

Разбира се, ако искате да отседнете в курорта, ще трябва да си приготвите една солидна сума. Двупосочният билет до Сейшелите е около 1 100 евро, а вилите струват по 1 800 евро на човек за вечер. В цената са включени закуска, обяд, вечеря, всички напитки, уроците по гмуркане, плаването с каяк, риболова, велосипед и интернет връзка. 

  Hobyto.com