Лесни трикове за красиви вежди

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Признайте си – всяка от вас, поне веднъж в живота си, е експериментирала с веждите си. Скъсявали сте ги до неузнаваемост, изтънявали сте ги неправомерно, направо сте се гаврили с тях, макар и без да искате. Ако и сега го правите, недейте. Защото добре оформените вежди са важна част от успешния външен вид. Затова е необходимо да се грижите за тях, а не да ги съсипвате.

Ето и няколко съвета, за да се справите с тази нелека задача.

1. Като за начало, старайте се да се обезкосмявате непосредствено след душ. Тогава косъмчета се отстраняват по-лесно и са податливи на манипулации.

2. Срешете внимателно веждите. Е, не с четката за коса, де. В специализираните магазини за козметика ще откриете специални мини гребенчета, подходящи за целта. Сресването ще ви помогне да видите кои „разбойници“ стърчат и имат нужда от лека подстрижка с ножичка. Решете винаги в една посока.

3. Не дърпайте безразборно с пинсетата! Целта ви е да оформите красива дъга над очите си. Затова махайте косъмче по косъмче от един ред, никога не късайте от средата на веждата, защото рискувате да оголите участък там и няма да е никак красиво. Не бъдете твърде щедри с обезкосмяването и внимавайте да не скъсите прекалено дъгите си. Ако го направите, има опасност те да заприличат на попови лъжички, а едва ли искате това.

4. Не е добра идея да отстранявате косми над самата вежда, защото така „скосявате“ погледа. Ако се случи да сгрешите и да оголите определена зона, запълнете я с молив или със сенки. Но задължително съобразете цвета им с този на веждите си.

Основното правилно обаче е да се обезкосмявате в трезво състояние. И по-важното: през деня. Не бръснете и не премахвайте изцяло веждите си, защото има опасност никога повече да не ги видите.

За да научите още лесни трикове за красота, посетете сайта на колегите от FitWell.bg.