Olia – иновация в боите за коса

1
Добави коментар

Garnier лансира Olia – иновация в боите за коса

Garnier Olia e създадена върху силната база на концентрираните масла и технологията ODS. Първата трайна боя за коса без амоняк с концентрирани масла превръща приготвянето й в приятно преживяване.

Боята за коса навлиза в нова ера, благодарение на Garnier Olia – поредната и най-голяма иновация на Garnier, създадена върху силната база на концентрираните масла* и технологията ODS. Продуктът е вече на българския пазар, готов да впечатли всяка дама, която ще му довери красотата и здравето на косата си. Почитателките на марката могат да избират между 21 нюанса на живи, наситени, плътни и ослепителни цветове.

Досега технологията ODS се използва само при професионалните продукти за боядисване в салоните за красота. Garnier дава на жените невероятната възможност да се възползват от тази иновативна технология в домашни условия. Новата боя за коса не съдържа амоняк, а за създаването й са извлечени етерични масла от камелия, слънчоглед, страстно цвете и ливадина. Според данни от проведени потребителски тестове, маслата не само подхранват косата, а спомагат за максималното проникване на боята в корените и по цялата дължина. Извлечените етери повишават нивото на алкалните вещества в косата и позволяват на оцветителите да проникнат максимално дълбоко.

„Крайната цел е, клиентите да превърнат боядисването в приятно изживяване, след което косата да е по-красива отпреди.В последно време се наблюдава голям напредък – косата е здрава и лъскава, но остават неприятната миризма на амоняк и раздразнението на кожата. Решението е в системата ODS за придаване на цвят чрез нова формула, базирана на масла. Това поставя началото на една цяла нова ера при боите за коса, което означава, че амонякът, с острата му миризма, вече е в историята”, заявява Патрисия Пино, директор научни комуникации на изследователско-иновационния отдел в  L’Oreal.

Тази иновативна технология на тониране повишава силата на цвета и придава на косата осезаемо по-здрав вид. Инструментален тест показва, че употребата на Garnier Olia води до 35% по-мека коса и по-силен блясък. Благодарение на своята формула, тя предотвратява грубия и избледнял вид,  и видимо подобрява състоянието на косата.

Приготвянето на първата трайна боя за коса без амоняк с концентрирани масла е наистина приятно преживяване. Кремовете се смесват бързо и лесно, превръщайки се в невероятна хомогенна текстура. А миризмата на амоняк е заменена от фин, деликатен и женствен аромат с леки плодови нотки на лайм, ананас, ябълка и круша, допълнени с елементи на дива роза, жасмин, гардения, пачули и др. 

Водени от желанието си да помогнат на жените, които искат да променят или поддържат цвета на косата си, изследователските екипи на Garnier превръщат боядисването в приятно изживяване. Това е магията на Garnier Olia – емоции и удоволствие за траен, наситен цвят, съчетани с бърз и дълготраен резултат и идеално покритие на посивелите коси.