Samsung HW-F750: саундбар с вграден лампов усилвател

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Макар пазарът за аудиофилски продукти да не е толкова голям, колкото за мобилни комуникационни устройства, Samsung са решени да правят иновации и в този сегмент. Ново тяхно предложение е 2.1-канален саундбар с безжични връзки и специални сензори, а освен това е първият в света с вграден лампов усилвател.

Текст: Иван Георгиев Снимки: Samsung

 

Идеалният размер, независимо от този на телевизора или всекидневната ви

Преди да разгледаме техническите характеристики на този саундбар, нека по-напред споменем физическите му габарити. Дължината на основното тяло е 37”. Умишлено я даваме в инчове, понеже по-лесно можете да се ориентирате как ще стои под, над или до вашия телевизор. В известен смисъл това е универсален размер, с който не би трябвало да имате проблеми.

Дизайнът на Samsung HW-F750 се отличава с ултратънък дизайн и изработка от метал.

Безжичната свързаност

Освен че можете да инсталирате саундбара във вертикално или хоризонтално положение, Samsung са вградили редица технологии, премахващи необходимостта от прикриване на доскоро задължителни кабели в стените. Една от тях, да речем, е опцията за управление с дистанционното на телевизора. Bluetooth свързаността допълнително ви развързва ръцете. Също така субуферът работи безжично, което практически позволява да го поставите на произволно и незабележимо място в помещението. Що се отнася до „тръбата“ със самите говорители, можете да разчитате на 3D съраунд системата, включваща жироскопични сензори – те изчисляват височината и наклона на саундбара, като автоматично настройват звуковите вълни в оптималното ниво. Свободата за мястото на монтажа наистина е пълна, като технологиите правят твърдението повече от твърдение.