Отпечатване на папки с джоб и принтиране на материали за презентация

1
Добави коментар

Папките са един от традиционните рекламни материали, когато става дума за конференции, семинари, презентации или бизнес срещи. Такива събития най-често не надхвърлят 200 участника, поради което отпечатването става чрез дигитална технология. Това от своя страна има известни предимства и ограничения. Случвало се е например да получавам папка със сертификат от дадено събитие, на която върху залепено листче е изписано името ми. При положение, че участието става чрез предварително записване, то напълно възможно е всяка папка да бъде персонализирана с името на получателя и фирмата, която представлява.

Основният недостатък е в печатаемия размер при по-голяма част от дигиталните машини, което не позволява отпечатването на джоб към самата папка. Решение обаче има и то е в използването на самозалепващи полимерни джобове. Самите те могат да бъдат в различни варианти: правоъгълни, триъгълни, за визитки, за дискове, за карти с памет или за USB. Освен тях на папката може да бъдe залепен и холдер за CD.

Когато в папките трябва да се вложат повече листа (в папката от примера на снимката бе необходимо да се вложат 11 листа презентация, отпечатани на картон 300 грама) е необходимо да се създаде обем в папката, за да се съберат тези материали.

Това става чрез поставяне на два бига, вместо един. По този начин папката може да има дебелина от няколко милиметра до сантиметър. Тъй като полимерните джобове нямат обем, то при голям брой материали за влагане се избира по-голям размер на джоба.

В случаите, когато папките са с тираж над 500 броя се използва офсетова технология. В този случай е възможно отпечатване на джоба към самата папка, а чрез щанцоване му се задават различни форми на скрепване, както и обем на папката или прорез за поставяне на визитка.В допълнение към папките могат да се приложат и различни довършителни процеси, сред които: лакиране, ламиниране или релефен печат.

Материалите в самите папки могат да бъдат най-различни – от фактура или сертификат до материали за презентация и реклама.

В случай, че имате нужда от отпечатване на папки и презентационни материали към тях, може да изпратите запитване или да се свържете с нас за поръчка.

Текст: Антон Даскалов

Related