Жени Калканджиева: Докажете, че Маргина стои зад мен!

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Жени Калканджиева стана поредната жертва на Къртицата, въпреки че голяма част от участниците и зрителите смятаха именно нея за предателя. Около името на бившата Мис България винаги са витаели много слухове и скандали. Пред “ШОУ” Жени разказа за пръв път за отношенията си със съпруга си Тачо, за връзката й с Красимир Маринов, по-известен като Големия Маргин, има ли участие нейната агенция в скандалите с елитни компаньонки, за драмите на Рут Колева, Радина Кърджилова и Деян Донков, и дори намекна кой е Къртицата.
– Жени, защо се разплакахте, когато гледахте как Марина изравя заровената под земята Велислава? Вие избухнахте твърде рязко и срещу двете няколко дни по-рано – какво ви развълнува толкова?
– Избухването ми си го заслужаваха, както си заслужаваха и сълзите ми. Едното няма нищо общо с другото. Това, че някой ме дразни, че преувеличава с диалекта, че се скатава или ползва облаги на чужд гръб, е едно. Но когато става въпрос за битките ни, за участията на арената и в предверието, тогава сме съвсем други хора. Разплаках се, защото видях, че Марина даваше абсолютно всичко от себе си, видях я как нямаше сили накрая и как с последно усилие едвам успя да отвори капака. Нормално е човек да се разчувства в такава ситуация. А и аз съм много емоционална.

– Все пак беше изненадващо, защото точно тези момичета никак не ви бяха симпатични…
– Това изобщо не е вярно! Напротив! Особено Велислава ми е много симпатична и мога да кажа, че ми е по-симпатична от много други участници, които са вътре. Това, че съм им се скарала и съм ги нагрубила, няма нищо общо със симпатиите. Даже Велислава в конкретния случай си го отнесе покрай Марина – защото беше вързана за нея. А се скарах на Марина, защото преди това й бях направила 3 или 4 забележки на конкретна тема. Имаше страшно много неща, събрани накуп в продължение на месец и една седмица, и в един момент просто не се стърпях. Това стана в най-тежката за нас, участниците, седмица. Всички бяхме вързани, а това ни изнерви допълнително, и от една съвсем безобидна реплика избухнах. Трябваше да го направя, защото иначе не знам какво щеше да се случи. Нямаше как да го задържа в себе си.

– С Любо започнахте с грандиозен скандал общуването си, накрая сякаш и двамата омекнахте един към друг. Въпреки че той ви нарече “амортизирана миска”…
– Любо е може би един от най-безразличните ми хора вътре. По принцип ми е неприятен, въпреки че на мисии сме се забавлявали много заедно. Любо обаче е категорично типът мъж, когото аз лично никога не бих понесла край себе си. За мен той е изключително мързелив, по цял ден само спи и яде, освен това е интригант, има прекалено високо самочувствие, а лично аз

искрено се съмнявам в чувствата му към Рут

И това е от самото начало, но това е мое лично мнение. Надявам се повече никога да не го срещна този човек. За мен той е един дразнител.

– Май е прекалено голям дразнител?
– Да. При това е човек, който нищо не е направил в живота си освен да ходи по разни предавания в телевизиите. Сега като излязох, разбрах, че той е бил журналист в Канал 3 и че оттам са го уволнили, защото се е успивал перманентно. Мързеливите хора не ги понасям! На нас основният ни скандал беше точно за това, освен че той се заяждаше. Постоянно мажеше по масата, разсипваше, става и си тръгва, все едно всички сме му длъжни. Всъщност той не е човек, който може да живее с други хора. Иначе като играч е добър – все пак е младо момче, спортист е, няма как да не е добър.

– Какво мислите за неговия списък с вашите скатавки от игрите?
– Толкова ми е смешно вече неговото заяждане!… Този списък беше направен с единствената цел и на финала да ме захапе с нещо. Разбирате ли – той се опитва покрай мен да стане известен, което много-много не ме касае. Той се опита да покаже в колко мисии не съм участвала, но не беше прав. Аз имах много сериозна травма и това беше единствената причина да отказвам мисии.

– Каква травма?
– Имах възпаление на лимфите на крака. 14 дена бях на антибиотик, през ден ходех в “Токуда” на превръзки, не можех да ходя в рамките на 10 дена. По същата логика трябва да кажем: “Ами той и Киро не участва в никакви мисии”…

– От каква стана това възпаление?
– Когато ме вързаха на кръст на една въртележка и ме потапяха във вода. Явно единият крак не го бяха вързали добре, въжето ме прежули и отзад на крака получих огромна рана. И

от прахоляка, кокошките, прасетата се получи някакво замърсяване и оттам стана инфекцията

В здраво състояние имам една единствена мисия, която беше отказана и това беше скокът с бънджито.

– Кой е Къртицата?
– Много дълго се съмнявах в Гибона даже веднъж играх с него, но напоследък все повече си мисля, че е Кирил Ефремов. Последният път играх с Марина, защото имах съмнения и към нея, но загубих.

– Каква е причината да подозирате Кирил?
– Той е доста потаен и си има собствен живот. Тошко много се сближи с него. Те са си определено двойка. Живеят си добре, имат си режим, имат си своите лафове, бъзици, шеги.

– От всички известни хора, които минаха през Базата, май само с Николета Лозанова не се понасяте?
– Чак да не се понасяме – не мога да кажа, но продължавам да смятам, че не става за топмодел и никога няма да променя това си мнение, независимо какво води или колко е красива в лицето. Понасяхме се, говорихме си, по-скоро никога не бихме могли да сме приятелки и да имаме общи теми на разговор.

– След излизането си тя доста сериозно намекна, че пиете ужасно много…
– А тя, освен че

пие ужасно много, и се гримира ужасно много,

и говори само за дрехи. Хайде сега да види кой кого! (смее се) На мен ми е доста странно, че точно тя казва подобно нещо, защото все пак живее в чужбина. Аз съм живяла и в Италия, и във Франция. Това, че си позволявам с вечерята да пия вино, което се прави по цял свят, не означава, че пия ужасно много. Такива са моите традиции. Като седна на вечеря, задължително си сипвам чаша хубаво вино. Аз имам конкретни изисквания какво вино точно да пия. Знам си, че две чаши на вечеря са си моята мярка, и обичам, преди да хапна и след като хапна, да ги изпия. Това си е моята глезотия!

– Струва ми се, че тя нямаше предвид какво пиете, а колко…
– А на мен ми се струва, че просто се е опитвала да се заяжда. Мисля обаче да не й отделям повече внимание, защото и без това я направих известна. Колко по-известна иска да бъде? Ето, вече е телевизионна водеща! Мисля, че й е достатъчно.

– Наистина ли мислите, че това, че вие не сте я одобрили, я е направило известна?
– Абсолютно съм сериозна, защото тогава стана медиен скандал. Когато кажа, че някой не ми харесва, винаги се започва едно писане, а и скандалите хранят.

– За да обърнат внимание медиите обаче, че не харесвате някого, този някой трябва по някакъв начин да е станал популярен…
– Хубави плеймейтки е имало и преди това. И Русата Златка е хубава, и Черната. Преди това имаше една Мария (Цветкова – б.а.), която беше уникална. Много Мис Плеймейт има, за които не съм казала, че не са топ модели, и виждате, че не станаха много известни. Скандалите правят хората популярни в България. За това съм категорична.

– Имаше ли право, според вас, Рут Колева да се гневи толкова, че продукцията се занимава с нея и бебето й, при положение, че е получила хонорар за това? Или Радина и Деян, които се карат пред всички, а после настояват другите да им пазят доброто име?
– Рут е още малка и не се е сблъсквала със злобата на хората. Може би това я притеснява. До някаква степен ги оправдавам, защото и за мен са се писали всякакви гадости, години наред, но аз съм свикнала, не обръщам внимание.
Радина пък е по-чувствителна. Просто тя е изключително мило, благо, възпитано и чувствително момиче. И смятам, че техният гняв е предизвикан от това. Съвсем скоро те ще разберат, че сме в шоубизнеса и няма никакво значение какво се пише за нас, ако сме добри в това, което правим.

– Но защо се бунтуват срещу нещо, за което са взели хонорар?!
– Може би защото са смятали, че повечето от нещата, които ще се излъчват, ще са на тема игри и състезания, а не личният им живот. И особено неприятните моменти, които те смятат за срамни, а аз смятам, че са им невероятен пиар.

– Докато утешавахте Радина за грубото отношение на Деян към нея, споменахте, че с Тачо сте в обтегнати отношения и не си говорите. За какво се бяхте скарали?
– Първо – той ми се обади и

искаше да излизам

В многото ни разговори (имали сме поне десетина) му обещах, че ще постоя около месец-месец и нещо и ще направя всичко възможно да изляза. След това обаче малко се поувлякох в играта. Не забравяйте, че той гледаше сам детето. Майка ми му е помагала в събота и неделя. Все пак той е мъж, а му се наложи да се грижи сам за детето, за домакинството, за абсолютно всичко. Освен това той е зодия Телец още е млад и прекалено много се притеснява от хорското мнение. Когато е гледал скандала с Любо, толкова много се е притеснил, че направо ми се обади и каза: “Моля ти се, излизай оттам! Сега хората какво ще говорят, не трябва да стоиш повече!”. Мен това ме ядоса и по този повод се скарахме. Което е част от живота.

– Сдобрихте ли се вече?
– В нашето семейство се караме точно за 15 минути и след това ни минава. На другия ден се чухме и беше всичко наред.

– Не мога да не ви попитам и за мнението ви за ареста на Росен Чолов. Съпругата му Ирена Милянкова също влезе за малко в “Къртицата”, вие сте добри приятелки, а той дълги години е бил букер на вашата агенция “Визаж”…
– Чакайте само да уточним нещо! Росен Чолов никога не е работил във “Визаж”! Никога не е бил букер на “Визаж”! Преди години Ирена Милянкова ме помоли мъжът й да наеме кафенето, което беше до агенцията. Той никога не е бил нито на трудов, нито на граждански договор във “Визаж”, никога не ми е бил подчинен, нито съм му давала задачи, нито му е плащана заплата, нито са му давани проценти, нито е бил представител на агенцията! Абсурд е да говорим, че той е работил във “Визаж”! Не знам кой твърди за тази биография?! Това лесно може да се провери и смятам, че са просто спекулации. Има неща, за които мога да твърдя и ако се появи и един човек, който може да каже, че някога някъде съм запознала което и да било момиче от агенцията с какъвто и да било мъж (говоря само да съм запознала!)… Разбира се, че съм имала такива молби – та аз познавам цяла България, но моят отговор винаги е бил: “Ти какъв мъж си, ако не можеш сам да се запознаеш с една жена?!…”. Аз съм човекът, който преговаря с родителите; аз съм човекът, който подписва договорите; аз съм човекът, на когото майката и бащата си поверяват детето. Да не говорим, че съм и принципна – смятам, че мъжете са тези, които трябва да ходят и да свалят жените, а не ужким случайно да ги запознават. Какво лошо има да са джентълмени, какво лошо има да покажат, че харесват една жена, да я ухажват – при това дълго време, какво лошо има да си покажат чувствата, да й изпратят цветя, че трябва да става по онзи начин? Аз съм жена и на мен ми е под достойнството, ако мен ме свалят чрез някого. За мен такъв мъж завинаги ще е един

мухльо и смотльо!

– Бих искала да уточним момента, когато Ирена се е оженила за Росен, защото тогава е била ваша манекенка…
– Изобщо не знам дали те са женени. Не съм им била на сватбата, не са ме канили. Тя все още е модел на “Визаж” и по принцип не само на нея, а на всички моделки при нас съм им казвала, че е по-добре първо да направят кариера, а после да мислят за семейство. Разбира се, че й казах, че е много малка, когато забременя, че ще си спре кариерата и няма да може да пътува… Което и стана, въпреки че имаше отлични перспективи и в чужбина, вече беше ходила два пъти в Милано и работеше много добре. Но пък в крайна сметка аз не мога да се бъркам в личния живот на хората – не мога да им казвам кога да се прибират, с кого да си лягат, да си търсят богати или е по-добре да са с бедни… Това са си техни неща. Ирена обаче се оказа страхотна майка – учудващо за годините си.

– Милянкова обаче е била много малка тогава – направо си е била малолетна!…
– Съгласна съм, но това е въпрос към майка й. Аз мога само да изкажа мнение. Във всяка една фирма, в която работят 50-100 човека, можеш да контролираш единствено дали всички си вършат работата перфектно, но не й личния им живот. Ирена е била влюбена, искала го е, да не забравяме, че идва и от един малък град… Повечето от момичетата, които идват от малките градове, заминават за чужбина, за да се оженят. Всичко зависи обаче от характера на човека и целите му. Когато заминах за Милано, тръгнах с една моя колежка – също Жени. Тогава майка ми беше категорична: “Как – на 16 години няма да пътува сама!”, а баща ми каза: “Детето трябва да види света!”. Майката на другата Жени каза: “Отиди, мама, отиди, намери някой чужденец, да не се ожениш за някой българин!”. Разбирате ли – това е въпрос на родители, на семейна среда, до каква степен на детето му се иска да се върне вкъщи…

– Имат ли основание обвиненията срещу Росен Чолов за сводничество?
– Смятам, че всеки е невинен до доказване на противното, а и не следя случая отблизо. На Ирена съм казала това, което съм казала на всяко едно момиче, минало през агенцията – ако има нужда от помощ – съм насреща. Имало е случаи, когато приятел на мое момиче я е притеснявал и ме е търсила за помощ – тогава съм се намесвала. И смятам, че така е редно.

– Все още се коментира, а и Любо го намекна в “Къртицата”, че бизнесът ви е вървял благодарение на приятелството ви с Красимир Маринов-Маргина…
– Така ли? Докажете ми го! Някакви хора казват, че други са ми дали пари, за да направя агенция?! Знаете ли колко хора познавам, на които са им дадени пари и са отворили агенции? Кажете ми колко агенции работят реално? Какъв Красимир Маринов, какви пет лева?! Красимир Маринов ми е правил срещите с хората? Красимир Маринов ми е ходил на кастингите да ми подбира моделките? Красимир Маринов ми е направил отношенията с всички мои бизнес партньори? Това са такива глупости, че вече съм отегчена да обяснявам! Не мисля, че ще има точка на това нещо, но вече не ме впечатлява.

Едно интервю на Надежда НЕНОВА