ДПС и майката на Пеевски купили БиТиВи

1
Добави коментар

Home » Избрано

ДПС и майката на Пеевски купили БиТиВи

2013.06.07

Няма коментари

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски – Ирена Кръстева е купила bTV, твърдят източници, пожелали да останат анонимни. Информацията все още не е потвърдена официално.

„Медийната императрица“ Кръстева и собственикът на КТБ Цветан Василев на официално събитие преди две години. Снимка: Razuznavane.com

Според слуховете, медията е станала лично притежание на Ирена Кръстева, която е изпълнителен директор на „Нова българска медийна група”. Твърди, че сделката е уговорена до най-малките подробности и вече е финализирала.

Цветан Василев и Делян Пеевски. Снимка: nnsavov.wordpress.com

Към това се добавя и информацията, че членът на Надзорния съвет на „БТВ Медиа Груп“ Красимир Гергов е продал телевизията заради просрочени задължения. От анонимните съобщения до медиите става ясно, че още преди няколко месеца Гергов е поверил правата върху рекламите в bTV на Корпоративна търговска банка.

Според информацията, публикувана в сайта на втория ни национален ефир, телевизията е собственост на холандската компания СМЕ (Central European Media Enterprises), която стопанисва 20 телевизии в седем държави.

В сайта на медията има и поместен финансов отчет, който сочи, че за последната една година bTV са с печалба от 6,598 млн. лева.

.

Източник: Burgasnovinite.bg