Зам.-главният прокурор Ася Петрова: Съпругът ми е притесняван по телефона, мен ме следят (обновена)

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

„Не е редно да говорим за обвинения към мен, обвиненията се повдигат от прокуратурата. Срещу мен има клеветнически твърдения“, каза зам.-главният прокурор Ася Петрова за Нова телевизия във връзка със слуха, че тя е „разпъвала чадър“ над бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Досъдебното производство срещу Цветанов не попада в моя ресор. Аз не познавам доказателствения материал и не зная кои са прокурорите по това разследване. Категорично заявявам, че не съм заплашвала тези прокурори, които и да са те“, твърди тя.

„Знам кой стои зад тази компроматна война, но няма да назовавам имена. Ще направя това, когато разполагам с доказателства и мога да ги представя пред обществото. Ще си позволя да уточня, че тази атака стартира още по време на работата ми по делото „Килърите“, малко преди да стартират пледоариите и моята обвинителна реч. Сега тази кампания отново се активизира. Свързвам това с новата ми длъжност“, коментира зам.-главният прокурор.

„Посланието на тази атака е: „Не работете. Ако работите, системно ще бъдете обект на такива атаки, ще бъдете хулени непрестанно“, добави Петрова.

„Съпругът ми е притесняван по телефона. От няколко дни забелязах, че съм следена. Записах номерата на въпросния автомобил и ще сигнализирам полицията“, обяви тя.

Петрова бе категорична, че ще потърси правата си по съдебен ред. Тя призова авторите на твърденията да застанат пред обществото с имената и лицата си.

„Аз ще работя в рамките на закона и клеветите няма да ме спрат“, заяви зам.-главният прокурор.

Петрова е категорична, че позицията й е предложена лично от главния прокурор Сотир Цацаров, с когото имали сходни виждания за работата на прокуратурата. Тя уточни, че е работила добре и с бившия вътрешен министър Цветанов.

„Живея във ведомствено жилище, предоставено ми от фонда на Министерство на правосъдието. Цената на наема е нормативно установена – 59 лева и някакви стотинки. Но какво от това – тя е такава за всички магистрати“, коментира Петрова във връзка с разкритията, че живее в центъра на София, в лукзозен апартамент срещу нищожния наем от 59 лева.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти