Реалистични платна, нарисувани с пръсти

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Понякога пръстите на някой творец, потопени случайно в боя, могат да преобърнат кариерата му завинаги.

Точно това се е случило с художничката Айрис Скот. Веднъж опитала да създаде изкуство без да използва четка, тя става известна, даже много!

Iris Scott По време на свое посещение в Тайланд, Айрис си рисувала спокойно в стая с климатик и по всички правила на изобразителното изкуство. Наложило ѝ се е обаче да измие четките си, за да нанесе светъл жълт цвят.

Вероятно тук и мързелът е подпомогнал съдбата – на Айрис не ѝ се ставало, затова решила да използва пръстите си вместо четка.

Iris Scott „След десетина движения знаех, че ще прекарам живота си именно рисувайки с пръсти”, споделя талантливата дама.

Айрис вече се е усъвършенствала в тази необикновена техника. Използва хирургически ръкавици, за да постигне желаната наситеност на цветовете.

Iris Scott Тя създава реалистичните образи на своите платна посредством множество докосвания с пръстите, потопени в боя.

„Виждам света през стъкло, изрисувано с пръсти. Картините, нарисувани с пръсти, са скрити навсякъде – понякога ги виждам, докато се разхождам, а друг път – просто докато си седя в дневната.”, разказва още Айрис.

Iris Scott Е, оказва се, че създаването на изкуство с пръсти не е само за децата!

За още артистични вдъхновения станете част от Jenite.bg във фейсбук!