Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Стратегии за релеф -част 2

25
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Тази статия е продължение на това ,как да изчистите мазнините ,да сте релефен и същевременно с това силен и пълен с енергия!

►Стратегии за релеф -част 1

Секрет №4:ТЪРСЕТЕ СОЛ

Когато намалите въглехидратите било за два или четири дни или оставате на ниско въглехидратна диета за продължителен период от време сигурно сте забелязали, че мускулите ви стават плоски. Освен ако не се явявате на сцена, в това няма нищо лошо. По-плоските мускули са една индикация, че мускулните гликогенови запаси не са увеличени и вие можете да разчитате на изгаряне на телесните мазнини.
Много фактори могат да окажат влияние върху мускулната маса, докато губим телесни мазнини. Едно от тях е количеството вода в мускулите. Гликогенът има свойството да изтегля вода вътре в мускулите, с което те запазват масата си. Когато гликогенът спадне по време на диета, нивото на водата вътре в мускула също спада, застрашавайки най-важната от всички съставки на мускула – водата. Как можете да задържите водата в мускулите, когато държите точна сметка за въглехидратите? Като прибавите сол към вашата диета. Солта помага за задръжка на водата в организма. Мнозина смятат, че водата се натрупва под кожата, което е вярно, но заедно с това се задвижва т.н. вътрешна помпа, която вкарва гликоза от въглехидратите, аминокиселини и креатин в мускулите. Всяка от тези три съставки изтегля вода със себе си и повлиява специални мускулни рецептори да я задържат и от там да се повишат стойностите на обмяната.
 

Секрет №5 :НЯКОИ ОТ СУПЛЕМЕНТИТЕ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ ДЕЙСТВАТ МНОГО ДОБРЕ.

⇒Ако искате толкова дълбок релеф трябва да си помогнете с някои  суплементи за изгаряне на телесните мазнини.

Основното затруднение при диетата – да изгаряме по-малко когато ядем по-малко, може да бъде преодоляно с помощта на суплементи, които поддържат повишена обмяна при редуцирано хранене. Обикновено се употребяват не съдържащи ефедрин суплементи като начин да се поддържа висока обмяна през цялото време на диетата. Добре съставените продукти за изгаряне на телесни мазнини повишават нивото на норепинефрин (NЕ), който отключва процеса на разграждане на мазнините. Това ниво обикновено се покачва когато тренираме, но проблема при някои хора е, че започва да спада, когато диетата продължава. Това е част от адаптационния отговор, с който организма се съпротивлява и се опитва да ви победи в стремежа си да намалите телесното си тегло. Добавката на NЕ може да предпази от влизане в режим на бедствена реакция. Колкото повече вложите, за да избегнете метаболитната адаптация толкова по-вероятно е да постигнете желаните резултати.

Широко известен стимулатор на NЕ са :

 

Секрет №6:ПОНЯКОГА ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИТЕ ОБЕМА НА КАРДИО ТРЕНИРОВКАТА

Не съм от големите привърженици на кардиото. Защо? Организма се адаптира много бързо към кардио тренировката, което означава, че започва да изгаря все по-малко калории, отколкото очаквате. Това е типичен адаптационен отговор, който се получава когато диетата или тренировката са едни и същи през дълъг период от време. Между другото едно екстремно кардио за няколко дни може да разтърси обмяната. Да вземем например един културист, който тренира кардио 30 минути, пет дни в седмицата. Ако той е стигнал до мъртвата точка и безуспешно се опитва да изгори последните няколко килограма преди състезанието, аз го съветвам да прави три тренировки от по 30 минути в събота и неделя. Знам че е трудно, но такова ниво на интензивност, съчетано с лека разходка е в състояние да разбие дълбоко пазените запаси от телесни мазнини. Не препоръчвам това всяка седмица. Може би е добре през седмица в последните шест седмици предшестващи състезанието или друго събитие, за което се подготвяте.