Направете си лампа от бутилка за вино

14
Добави коментар
artandblog
artandblog

Вероятно обичате да правите атрактивна декорация в дома ви. А особено приятно да имате уникални предмети. Предлагаме ви да си направите сами лампа от стъклена бутилка.

Нужни са ви следните материали:

1. Стъклена бутилка (Вие изберете каква да бъде. Има много бутилки с интересни форми и цветове, но и цената ще расте с вида и. По-важното е да се насочите към съдържанието на бутилката, което да е по-качествено!)

2. Кабел с достатъчна дължина и дебелина в зависимост от силата на крушката, която ще използвате. (Можете да се консултирате с продавача в магазина от където ще го купите.)

3. Щепсел

4. Фасунга

5. Крушка (препоръчваме ви енергоспестяваща)

6. Абажур

7. Хартиено тиксо

Нужни инструменти:

1. Макетно ножче

2. Устройство с, което да можете да пробиете дупка в стъклената бутилка (машинка за гравиране или специална диамантена бургия)

3. Клещи

Стъпките за създаване на лапата са следните:

1. Изпразнете бутилката, която ще използвате за тяло на лампата от съдържанието и. След това я почистете от вътре и от вън.

2. На мястото където ще правите дупка можете да залепите хартиено тиксо. Това ще ви предпази в случай, че на мястото, където пробивате се счупи стъклото. (Ако използвате диамантена бургия, незабравяйте да охлаждате мястото често. Ако използвате машинка за гравиране имайте предвид, че пробиването на дупката може да ви отнеме около 20 минути. И в двата случая не използвайте инструментите със сила.)

3. Прокарайте кабела през пробитата дупка и поставете фасунга и щепсел.

4. Прикрепете лампиона на върха на бутилката.

5. Поставете крушката и сте готови.

Ако искате да бутилката да е по тежка и да не се обръща от лампиона, можете да напълните корпуса на вашата лампа (бутилката) с пясък или камъчета.

Снимки: Lana Red

Сподели:

tweet

Tags: бутилкавиноДекорацияИдеякрасивоЛампалятоНаправи си самПарти