2,32 млн. долара струва най-скъпият кемпер в света | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

2,32 млн. долара струва най-скъпият кемпер в света
Подвижният дом разполага с камина и подово отопление

21 Юни 2013 12:11
1

принтирай

|

текст

Австрийска фирма направи най-скъпата каравана в света за 2,32 млн. долара, съобщава британският в. „Телеграф“. Подвижната къща с името eleMMent palazzo е рай за купувачите с широки джобове и вече е хит сред шейховете от Арабския залив, твърди производителят Marchi Mobile.

Външно кемперът напомня на футуристичен „Понтиак Ацтек“. Има определено агресивно излъчване, особено с двата ауспуха, монтирани под задния дифузер. Вътре е доста гостоприемен, стига да харесвате модерния дизайн – огромно пространство, ултралуксозна мека мебел и много възможности за трансформиране на пространството.

Футуристичната шофьорска кабина

 

Шофьорската кабина на луксозното возило прилича повече на космически кораб от „Стар Трек“. Централният прозорец е с кръгла форма и три чистачки, а удобната спалня може само с натискането на едно копче да се превърне в бар. Помещението разполага с 40-инчов плосък телевизор и подово отопление. Караваната с използваема площ от 40 кв. м е на два етажа, свързани със стълба, разполага дори с камина. Целият покрив е от стъкло, през който може да се наслаждавате както на залезите, така и на изгревите.

Мощ за този екзотичен дом осигурява големият дизелов двигател. Технологиите, използвани при изработката му, са заимствани от автомобилизма, яхтинга и авиацията.

 

източник: в. Преса

Тагове: кемпер каравана подово отопление екскурзии