Почивка в Слънчев бряг

2
Добави коментар

Въвеждане на България

Пет века,, покорения да османското владичество, а по-скоро, четири десетилетия е заключен много твърдо зад Желязната завеса, се превърна в България в един далечен, загадъчен страна в очите на голяма част от останалия свят. Снимки на евтино вино, свален по време на партита за студентски дом, ски ваканции на бюджетни и чадър въоръжени убийци на Студената война някога са били сред най-популярните стереотипи, но България днес е коренно различен страната от това, което беше дори преди 10 години.

РЕКЛАМА

За повечето чуждестранни летовници, основната примамка на България е своя дълъг, пясъчен Черно море крайбрежие – които все още се гордее с откоси на зашеметяващ плажове и живописни заливи, въпреки на експанзивен работа строителство – но има толкова много повече за тази страна, и толкова много от него остава до голяма степен недокоснати и непосетените от чуждестранни туристи. Мрежите на добре поддържани пътеки туризъм и коне за езда маршрути позволяват ви да откриете буйни планински и залесени България пейзажи, особено около на Рила и Пирин, обитавани от мечки, рисове, редки птици и други видове на дивата природа сега стават оскъдни другаде в Европа . Първи около страната е лесен, евтин и ефективен обществен транспорт, за да ви фериботни линии между градовете и в отдалечени, селски кътчета, където традиционното, бавното темпо на живот продължава толкова, колкото е направил за векове. Тук ще се намира разноцветни манастири, изпълнен с прекрасни икони и гледани от над пухкава-брадати свещеници, както и невероятно красиви рамка на дървен материал села с дим кърлинг лениво през каменно-керемидени покриви и магарета се оплакват в далечината, където headscarfed стари дами а чудноватите им внуци все още се взират в удивление на пристигането на външни лица. Градовете, също са често се пренебрегва подчертава, от динамична, космополитна София с прекрасни паркове, на общителен барове Алфреско и завладяващ музеи, за да Възраждането архитектурни съкровища и римски останки от Пловдив, и младия морски cockiness, Варна.
Напълно изплатени член на НАТО и (от 2007) на ЕС, България има усещането на един народ на много важен кръстопът. Massive чуждестранни инвестиции създаде бум на строителството, а не само около по-големия плаж и планински курорти, туристически, но и в градовете, твърде. Повече туристи, отколкото някога се откриват тази страна и все по-нарастващия брой на чужденците да инвестират в имот тук. В същото време, българското население намалява по-бързо, отколкото почти никъде другаде в Европа, заплатите са сред най-ниските на континента – кара все по-дълги и горчив удари – и старите проблеми на бюрократичните некомпетентност и организираната престъпност балон далеч на заден план. Екологични щети, причинени от презастрояването е конкретна причина за обществената тревога през последните години, а има и няколко национални и международни организации, борещи се да се въвеждат някои от тези въпроси за по-широк вниманието на света. Колкото и те се оплакват, че българите са патриотично, ако е скромна, куп – когато те попитам, тъй като те често, ако искате тяхната страна, те действително е грижа, че ви остави с добри впечатления.
Цените със сигурност са се увеличили, тъй като България стана член на ЕС, но в сравнение със страните в Западна Европа, пътниците ще го намерите като цяло приятно евтина дестинация, и лесно и приятно да обикаля, след като веднъж сте усвоили кирилицата и достатъчно български да си купя билет за автобус. Със собствен транспорт и цялата страна е твое да проучи.
Блог на Империал Груп Хотели
Хотел в Слънчев бряг
Светъл и Слънчев сезон в Слънчев бряг
Приморско – полуостров на съкровищата
Поморие – магнит за туристи от цял свят