Зашеметяващият Nissan GT-R

1
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

Нека ви покажем, емблематичният спортен флагман на Nissan – GT-R пристигнал в Европа с подобрена динамика, по-добра стабилност и дори по-директно управление.

Сега GT-R разчита на преработен 3,8-литров V6 двигател с 550 к.с., генериращ подобрени времена в средния и високия оборотен диапазон. Промени са направени и по амортисьорите, пружините и предната стабилизираща щанга. Резултатът е подобрена стабилност, по-рафинирано пътно поведение и още по-силно удоволствие от шофирането за водача.

Ускорението от 0 до 100 км/ч вече е само 2,7 сек, с 0,1 сек по-бързо от GT-R 2012. Ревизираният модел е и по-бърз на „Нюрбургринг“, завъртайки обиколка на прословутата германска писта за 7:19,1 минути по време на тестове през май миналата година.

Казутоши Мизуно, създател на GT-R, разкри, че са били изгубени 0,5 секунди по време на бързата обиколка заради трафик, което е показателно за това, че GT-R 2013 е способен на 7:18,6 мин. Това е с около две и половина секунди по-бързо (7:21 мин.) от GT-R 2012.

Тъй като GT-R винаги е демонстрирал най-новите технологични решения на Nissan, направените модификации са на базата на данни, натрупани по време на 24-часовата надпревара на „Нюрбургринг“ миналата година, в която участие взеха два серийни GT-R автомобила.

Nissan GT-R е супер купе със задвижване на четирите колела без аналог, чието родословие се простира повече от четири десетилетия назад във времето.

Когато настоящата версия дебютира през 2009 г., нейният агресивен и уникален дизайн, и унищожителна динамика, развихриха обществена буря и възторжени отзиви. Оттогава GT-R се подобрява всяка година.

 

Зашеметяващият Nissan GT-R 5.00/5 (100.00%) 4 votes