Титан остава в ЦСКА!

1
Добави коментар
mignews
mignews

Собственикът на ЦСКА Иво Иванов оповести, че „Титан“ остава в ЦСКА и сделка с Гриша Ганчев няма да има.  Само преди няколко дни Димитър Борисов и Иванов официално обявиха, че са прехвърлили акциите на клуба на Христо Стоичков, като се говореше за много варианти за бъдещето на клуба, но без участието на „Титан“.

В крайна сметка обаче пернишките бизнесмени не са се разбрали с инициатора на идеята за нов ЦСКА Гриша Ганчев и сделката е пропаднала, а клубът остава собственост на Борисов и Иванов.

В последните няколко седмици сделката изглеждаше уж готова, но винаги имаше неразбирателство от двете страни относно детайлите по сделката.   „Червените“ дори се отказаха от участие в турнира Лига Европа, където бяха заменени от Ботев Пловдив. Самите собственици от „Титан“ коментираха, че дават акциите на Христо Стоичков, а той обяви, че ще спаси клуба, започвайки совалки из клубовете от елита за обединение и вземане на лиценз.

Опитите му бяха безуспешни като последователно Нефтохимик, Пирин Гоце Делчев и дори Любимец отказаха на клуба от столицата. След изказването на Иво Иванов стана ясно, че фалит няма.  „Отборът ще играе в А група, Единствено няма да играе в Лига Европа. Реалните дългове на ЦСКА са около 12 милиона лева“, коментира Иво Иванов.

„Отказахме участие в Лига Европа, защото преговорите бяха в много напреднала фаза. Дружеството остава и няма фалит. Положението е тежко. Не мога да кажа, че нещата са розови, но биха могли да се оправят. Ще намалим целите. Засега не съм чул някой да иска наши футболисти“, добави единият от двамата собственици на ЦСКА.  „Ние сме собствениците на ЦСКА. Ще останем да помагаме на клуба. Ние пари за акциите не искаме. Аз смятам, че няма опасност ЦСКА да не завърши сезона. Ние ще продължим да издържаме ЦСКА по същия начин, както до момента“, продължи Иванов.

„Не знам дали Христо Стоичков ще остане старши треньор на отбора. Той ще реши това. Стоичков иска гаранции от нас, че футболистите ще си получават заплатите без да има закъснения. Не мога да дам такава гаранция. Въпросът е, че положението е много тежко. Ние нямаме претенции към парите сме вложили в ЦСКА. Даваме акциите, на който ги поиска“, каза още Иво Иванов.