5 идеи за детската стая

2
Добави коментар

Предлагаме ви 5 оригинални и лесни за изпълнение идеи за детската стая, с които да насърчите творческия усет на малчугана и да му създадете удобства за игра.

Изложба от рисунки или снимки – предложете на детето тема, по която да направи 5 рисунки. След това ги поставете в рамки и ги закачете на една от стените в детската стая. Подредбата може да бъде на различни нива или картините да са на два реда.

Другият вариант е да съберете 5 снимки на детето от различни години или от последния рожден ден и да създадете фотоколаж.

Тапет за рисуване – по магазините вече се продават тапети, които са подходящи за оцветяване. А както знаем, децата в ранна детска възраст са изключително творчески настроени. Тъй като цената на тапетите е малко по-висока от на останалите, може да купите ролки само за една стена.

Коркова стена – идеална за детската стая, защото на нея без проблем може да закачате рисунки, играчки, снимки, плакати на любими герои. Освен това е практична, защото след време може да се използва от тинейджъра за любими актьори и музикални групи, за напомняния за училище и закачане на дипломи и отличия.

Текстилен панер за играчки

Сигурно сте срещали сгъваеми текстилни панери, които са подходящи за съхранение на вестници и списания. Подобен може да използвате и за играчки в детската стая, като преди това подмените плата с някой по-весел. Текстилният панер е подходящ дом за плюшени играчки, кукли, дребни колички и роботи.

Удобно столче за игра – пуф

Пуф е удобен фотьойл, изработен само от плат, напълнен със стиропорени топчета. Идеален е за детската стая, защото няма опасни ръбове, на които детето да се удари, освен това внася настроение. Може да си купите готов пуф от специализиран магазин или да си измайсторите сами. Трябва ви достатъчно голямо парче плат (или няколко различни, ако сте се спрели на пачуърк модел), стиропор или голям брой найлонови торбички, които да изпозлвате за пълнеж.

26.06.2013/ Христина Спасова