Нона Йотова събра стиховете си в книга

14
Добави коментар
plam
plam

С пищен спектакъл, режисиран от Елена Панайотова, Нона Йотова ще представи първата си книга „Ще потъна в очите ти“. В нея певицата е събрала любовните си стихове, по които са създадени и едни от най-чувствените й песни.

Премиерата е на 21 май в зала „Методи Андонов“ на Сатиричния театър.

„Винаги ми се е правел синтетичен театър, съчетаващ словото, музиката и танца.

На Запад това е модерно, но досега никой не се е решавал да го направи у нас. За мен това е съвършеният театър“, казва Нона Йотова. 

На сцената тя ще събере стиховете и песните си с танците на Виолета Марковска и Атанас Месечков, които седмици наред обираха овациите на публиката и журито с участието си в шоуто „Дансинг старс“. Към тях ще се присъедини и актрисата Емилия Радева.

Трите дами смятат да докажат на сцената, че любовта няма възраст. Месечков, чиято е хореографията на танците, пък ще се превъплъти в образа на Мъжа, който живее в съзнанието на всяка от тях.

Освен хитовете „Синьо безвремие“, „Танго“, „Дъждовен блус“, гостите в залата ще чуят за първи път най-новата песен по стихове на Нона Йотова и музика на Теодосий Спасов „Будни сънища“. Тя е включена в диска, който се продава в комплект с книгата.

Луксозното издание е на пазара от издателство „Персей“ и е второто в антологията им с любовна лирика, посветено на индивидуален автор. Първият е Евтим Евтимов с „Ти си любовта“.

„Много творци са ваяли плътта на душата от камък, от глина, от восък и дори от лед. Сега вече зная защо. Защото техните души никога не са докосвали тези стихове, а очите им никога не са виждали въплътения им облик.

Те са заедно тук, на тези страници като едно внезапно, но до болка простичко и естествено откритие за единството на формата и съдържанието…

За такава поезия се казва, че часът й е ударил. Часът, когато творецът остава встрани, а творбата заживява сама и още по-свободна без него“, казва рецензентът на книгата Ива Николова.