Как да почистваме четките за грим

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Когато купуваме гримове, четки за нанасяне на грим, продукти за коса и всякаква разкрасяваща козметика, казваме, че инвестираме в това да изглеждаме добре. Качествената козметика е скъпа, четките за грим, които се водят професионален клас също. Затова трябва да се грижим добре за тях.

Да ги почистваме редовно и внимателно, за да може да ги използваме по-дълго време. От друга страна, редовното им почистване се налага, за да не си причиним възпаления на кожата или очите.

Колко често трябва да почистваме четките за грим?

Четката за фон дьо тен – един път седмично
Четките, с които нанасяме бронзиращи прахове и ефекти – веднъж седмично
Четката за руж – веднъж седмично
Четка за сенки – на всеки два или три дни
Четката за нанасяне на очна линия – след всяка употреба

Това, което ви е необходимо е шампоан (може и бебешки) и чиста кърпа. Намокрете космите на четката добре с хладка или студена вода. Сложете една-две капки от шампоана и масажирайте космите внимателно.

Може да разтъркате леко върху дланта си, за да влезе пяната навсякъде по четката. Или да направите сапунена вода в купичка и да използвате стените й за същото разтъркване. Масажирайте около две минути.

След това изплакнете старателно. Не бива да остава шампоан по четката. Леко стиснете, за да отнемете излишната вода, но не издърпвайте, защото може да скъсате космите. Подсушете със суха кърпа.

Може леко да разрошите косъмчетата, за да изсъхне по-добре. Оставете четките да съхнат върху суха кърпа и не ползвайте сешоар, за да ги изсушите по-бързо. Може да ги сложите на проветриво място, но не и в кутийката, където ги съхранявате обикновено.

Преди да ги ползвате отново, уверете се, че са напълно изсъхнали.