Идеи за лека вечеря

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Често се случва, че увлечени от динамичното ежедневие, забравяме да се храним правилно. Сутрин изпиваме чаша кафе, на обяд хапваме сандвич, а вечер се тъпчем до пръсване, за да компенсираме гладуването през деня.

Правилно е на вечеря да не се преяжда и да вечеряте поне два часа преди лягане. Лесна лека вечеря можете да хапнете, ако решите да сготвите дробчета с чери доматчета и зеле.

Необходими продукти: 300 грама пилешки дробчета, 12 доматчета чери, 150 грама зеле, половин зелена салата, 4 супени лъжици олио, 1 супена лъжица оцет, 2 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.

Дробът се нарязва на дребни парченца и се запържва на тиган до готовност. Зелената салата и зелето се нарязват и се смесват. Доматите чери се срязват на половинки.

Приготвя се сос от олио, оцет и чесъна, нарязан на ситно. Сосът се посолява и се поръсва с черен пипер. Зелето, салатата и дробчетата се смесват, поливат се със сос и се украсяват с доматчета.

Сьомгата със зеленчуци е изискана и лека вечеря. Необходими продукти: 320 грама стек от сьомга, 300 грама домати, 300 грама краставици, 1 чушка, 1 перо зелен лук, 2 клончета магданоз и 2 клончета копър, 4 листа от салата, 50 грама майонеза, 1 супена лъжица лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.

Сьомгата се соли и се поръсва с черен пипер, завива се във фолио и се пече десет минути. Краставиците, доматите и чушката се нарязват, както и зеленият лук, салатата и зелените подправки.

Зеленчуците се смесват, добавя се майонезата и се слага в чиния. Сьомгата се вади от фурната, охлажда се, слага се върху зеленчуците, поръсва се с лимонов сок и се поднася.

Най-лесното и леко ястие за вечеря е зеленчуци, запечени на скара или плоча. Напръскайте с по няколко капки зехтин различни зеленчуци, нарязани на филийки – тиквички, патладжани, домати. Нарежете на половинки лук и го запечете. Сервирайте със соев сос.