Започва тазгодишното издание на фестивала A to Jazz

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Фестивалът A to Jazz започва в петък вечер, като тази година ще се проведе в Южен парк 2, зад басейн „Спартак“.

Безплатният фестивал на открито ще се проведе между 28 и 30 юни с начален час 18.30, като тазгодишното издание е под надслов America Latina.

Фестивалът A to Jazz ще бъде открит от българската формация Tumbaito с Калин Вельов. След тях на сцената ще се качи бразилската изпълнителка Жандира Силва.

В събота почитателите на джаза ще могат да чуят изпълненията на кубинските виртуози Dany Noel Jazz Quintet и американската група The Bronx Horns.

В последния ден на фестивала ще участват българският музикален проект Bandera Rossa и двукратният носител на награда „Грами“ пианистът Мишел Камило.

Камило ще представи теми от албума си One More Once и ще зарадва публиката с биг бенд аранжиментите си с помощта на 17 музиканти от „Брас Асоциация“.

Организаторите на фестивала са предвидили и заминания за най-малките. За навършилите 7 години деца ще има безплатни музикални класове по ударни инструменти с перкусионистката Лили Йончева и латино танци с педагог Алфредо Торес. Те ще се проведат между 10 и 14 часа.

Местата са ограничени, затова е необходимо предварително записване на e-mail [email protected]. Родителите трябва да запишат името на детето, възрастта му и предпочитаното занимание.

Повече информация за фестивала можете да намерите на интернет страницата на A to Jazz.