Първи хибриди от Euralis, толерантни към новата гама хербициди Clearfield Plus

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

 
1
2
3
4
5

(1 глас, оценка 5.00 от 5)

Euralis Semences и BASF обявиха, че са подписали неексклузивно споразумение в световен мащаб, според което BASF ще осигури на Euralis лиценз (в Европа и Южна Америка) за работа със слънчоглед, устойчив на хербециди Clearfield Plus®. Споразумението позволява на Euralis Semences да стане една от първите компании, които въвеждат устойчиви на хербицида на BASF Clearfield Plus хибриди на семена от слънчоглед.

Производствената система за слънчоглед Clearfield®Plus е разработена на основата на традиционни методи на селекция, осигурява по-голям контрол на плевелите през целия сезон и по-голяма устойчивост на въздействието на околната среда, както и потенциално по-високо съдържание на масло и добив на зърно.

Жак Рабайрол, директор Маркетинг в Euralis казва: „За нас е удоволствие да работим с BASF за осигуряването на важни решения за производителите в борбата с плевелите. Освен това, производствената система Clearfield®Plus ще помогне на производителите в Европа в борбата със синята китка (Orobanche ssp.) в слънчогледовите полета, която вреди на добивите. „

„В комбинация с иновативните разработки в областта на отглеждане на слънчоглед с високи добиви и устойчивост на болести, производствената система Clearfield Plus за слънчоглед ще предостави на фермерите повече възможности за устойчиво подобряване на производителността” – казва Екарт Штайн, вицепрезидент на европейското управление на маркетинга за BASF Crop Protection.

Новата линия хибридни семена на Euralis Semences, Clearfield Plus и хербицида на BASF Clearfield ще излезе на пазара в Румъния и България през 2014 г., а в други страни в Европа и Южна Америка, където отглеждат слънчоглед – през 2015 година.

Финансовите параметри на споразумението не са оповестени.