Оригинални вази

2
Добави коментар

Ако сте привърженици на идеята „направи си сам“ и търсите оригинални и ефектни акценти за вашия декор, вижте как да си направите ваза от стар колан.

Ваза от стар колан

Какво ви трябва: стандартен цилиндричен буркан, горещо лепило, обикновен стар колан.

Как да си измайсторите ваза от стар колан:

Измивате и добре подсушавате буркана.
Залепяте края на колана (частта, която няма тока) с горещо лепило в долния край на буркана.
Започвате да увивате спираловидно, като внимавате коланът да прилепя плътно към стъклото и да не оставяте празно място между „редовете“.
Увивате, докато коланът се покаже над гърлото на буркана, и накрая го залепяте отново с горещо/ секундно лепило.

Ваза от стара кана

Идеята за ваза от стара кана се препоръчва на почитателите на винтидж стила. 

Необходими са ви стара метална кана, цветни бои, шаблони и въображение. Боядисайте вазата в пастелен цвят и оставете да изсъхне. След това с помощта на картонени шаблони (в случай, че не сте толкова добри художници) изрисувайте вазата с друг пастелен цвят. Оставете едно денонощие да изсъхне и след това я напълнете с красив букет от летни цветя.

Ваза от канап и консервна кутия

Необходими са ви: чиста консервна кутия, канап, секундно лепило

Как да си измайсторите вазата: На същия принцип както при вазата от стар колан започнете да увивате канапа около консервната кутия, като внимавате да не оставяте процепи. В началото и края на конеца капнете по малко секундно лепило.

Ваза от чаена чаша

Подходяща е за цветя с по-къси дръжки. Трябва ви по-дълбока чаена чаша, чието „гърло“ да облепите с мрежа от книжно тиксо. Първо залепяте 3 ленти тиксо хоризонтално, а после 3 вертикално, така че да се образува поле като за играта морски шах.

В тях аранжирате цветята, които сте предвидили за цветния букет, така че вазата се отрупва с цветове, които стоят мирно в избраните за тях места от „мрежата“.

01.07.2013/ Христина Спасова