Импотентност

24
Добави коментар
mimmss
mimmss

Ако мислите, че е обезпокоително и неудобно да отидете на визитация при лекар при съмнения във потентността ви, то тава определено не е така. Известно е, че при един на всеки десет мъж тя е факт и че истинската цифра е вероятно малко по-висока. Ако четете накоя от многото комерсиални статии по въпроса може да останете с впечатлението  че импотентността се дължи най-вече на психологически проблеми като стрес или депресия. Макар че това може да е случи с някои, физическата причина е също често срещана. Влизайки в съприкосновение с фактора на стрес това съчетание може да доведе до среиозни последици.

Много от нас са изпитвали времененни проблеми от подобно естество в известно време от нашия живот, като предимно сме ги отдавали на пренатоварването или употребата на по-голямо количество алкохол. Понякога сме ги отдавали и на партньора ни, въпреки че в крайна сметка всички те играят важна роля до известна степен, особенно когато се съчетаят помежду си. 

Вместо това, може да обърнете внимание на тази фактори и да ги асоциирате с еректилна дисфункция . Те включват диабет сърдечни заболявания, някои ракови заболявания при мъжете, множествена склероза и проблеми с кръвното налягане както и няколко други. За съжаление наркотичните вещества, включително алкохол и тютюн, както и други не толкова легални могат да окажат нежелан ефект. Други фактори са известни повече на личния ви лекар, като скоро претърпяна хирургична намеса или нараняване, които могат да ви окажат влияние. Други всеизвестни се стреса и пренатоварването, който са неизбежни в съвременното общество. Те могат да бъдат преодоляни лесно и ако имате нужда от съвет по този въпрос може да разгледате нашите статии в другите секции.

Има много начини за повлияване на основните причини за импотентността и някои могат да включват промяна в начин на живот, обръщане към специалист, или консултиране от някой, обучен да помага на мъжете да се справят с това заболяване, хирургична интервенция или терапия. Важно е да установите кое е най-подходящо за вас.
 
Съвременната медицина предлага и едно друго мощно оръжие срещу ерекцията – „Viagra“. Тя е на разположение на мъжете, които отговарят на определени критерии. Вашият лекар може да реши, че това ще ви помогне, но въпреки всичко не забравяйте – най-добре е всичко да е естествено!