Как да си направим айс кафе у дома

45
Добави коментар

Кулинария

Лято е, живакът смело се покачва. Имате нужда от кафе, но само от мисълта за горещата течност ви става още по-топло. Защо не опитате айс кафе?  Колкото и лесна да ви се струва направата му, има някои тънкости, с които ще ви запознаем тук. Четете до края, за да се превърнете в истински бариста и само за броени минути да приготвяте страхотно айс кафе в дома си.

От какво се нуждаете:

250 гр. мляно кафе – изберете любимия си сорт

4 л. студена вода

по желание: подсладител, ароматизиран сироп, кондензирано мляко, други млечни продукти (сметана, обезмаслено мляко, соя)

Количеството е достатъчно за 16 айс кафета.

Инструкции:

1. Сипете в голяма кана 4 литра студена вода и 250 гр. мляно кафе. Количеството кафе може да варира, в зависимост дали го предпочитате по-силно или по-слабо. Не забравяйте, че напитката ще се разреди още с добавянето на лед.
2. Захлупете и поставете каната в хладилник или на хладно място и нека да престои така поне 4 часа, най-добре – цяла нощ. След като кафето хубаво се накисне във водата, прецедете течността през дребна цедка, върху която сте сложили и тензухени кърпи. Имайте търпение – това може да отнеме повече от 20 минути.
3. Веднъж прецедено, кафето може да се сервира. Напълнете висока чаша с лед и изсипете в нея готовата течност. Добавете мляко, сироп, захар, подсладител и разбъркайте добре. Забодете сламка и се наслаждавайте на летния коктейл.

 
Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да&nbspповече

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във&nbspповече

Много често сме толкова заети с работа и задължения, че не ни остава време за&nbspповече