Обирджиите на бившия министър Делян Добрев отиват в затвора

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Хасковският съд прочете присъдата на двамата рецидивисти Генади Пушкарски и Румен Атанасов – Дявола, които преди няколко месеца се опитаха задигнат две метални каси с 4 000 лв вътре, от Обредния дом в Хасково. Присъдата от общо 2 години и 11 месеца за двамата е издадена въз основа на споразумението, което те са постигнали с прокуратурата.Пушкарски ще изтърпи наказанието си в затвор или в затворническо общежитие от закрит строг режим, а Дявола отива в затворническо общежитие от открит тип на първоначален общ режим.

Да припомним на читателите на БЛИЦ, че по време на задържането им в помещенията на хасковския Обреден дом двамата са били с маски на главите, с латексови ръкавици и черни чорапи върху обувките. Те счупили патрона на сградата, с кози крак са разбили двете охранителни камери и сензора за движение. Точно преди да започнат изнасянето на металните каси са нахлули криминалистите и са им сложили белезниците.

Както вече БЛИЦ преди време съобщи двамата рецидивисти са заподозрени за още няколко подобни удара, сред които е и обира в жилището на бившия енергиен министър Делян Добрев. Освен това има конкретни факти, че двамата задържани са извършители на обира в БЧК-Хасково, на таксиметрова фирма в града, на две помещения в Четвърти стопански двор, в няколко домове в Хасково и Димитровград. Част от тези престъпления са извършени в съучастие с друг задържан за обира на трезора в Кърджали, престъпник. По първоначални данни стойността на ограбеното от двамата възлиза на около 120 000 лева. Освен парите двамата рецидивисти са прибирали и намерените в касите златни накити и документи.

По останалите дела обаче все още няма повдигнати конкретни обвинения. Но откакто тези престъпници са закопчани от криминалистите, в полицията не е регистриран нито един обир от такъв мащаб.

Текст и снимки Тодорка НИКОЛОВА, БЛИЦ