Британец създаде най-скъпия крем против бръчки

1
Добави коментар

Британски химик създаде крем против бръчки с най-скъпите съставки.

Британски химик създаде крем против бръчки с най-скъпите съставки

50 милилитра от крема Cult 51 ще струват 125 паунда, когато бъде пуснат в продажба в интернет и в луксозния лондонски магазин Фортнъм енд Мейсън.

Манекенката Кели Брук и певицата Милене Клас са почитателки на нощния крем, създаден от британския химик Ричард Миърс, който им дал мостри, а в списъка на чакащите са вече 5000 представителки на нежния пол.

При лабораторни изследвания кремът Cult 51 подмладявал кожата с до пет години само за шест седмици. Клинично е доказано, че той намалява появата на бръчки с до 52% за 28 дни. Кремът увеличава абсорбирането на кислород от кожата с до 45%, а при експериментите появата на старчески петна била намалена с една четвърт за 12 седмици.

Миърс твърди, че това е първият козметичен продукт на пазара, който има „3D ефекти“, тъй като стимулира кожата да произвежда собствен колаген, като същевременно увеличава производството на клетки и подобрява притока на кислород в кожата.

Химикът твърди, че суровината, използвана за създаването на крема, е най-скъпата в историята. Съставките в масовите лосиони струват между 800 и 1500 паунда за метричен тон, а тези в професионален крем струват до 20 000 паунда за метричен тон. Но материалите, използвани в Cult 51 са на цена от цели 94 000 паунда за метричен тон.

Това е първият продукт, който осигурява цялостна грижа за кожата на лицето, очите, деколте зоната и ръцете. Жена, която участвала в клиничните изследвания заяви, че използването на Cult51 за две седмици разрешило проблема й с чувствителна кожа, а друга, която имала акне, посочила, че то буквално изчезнало след осем седмици.