Chanel Haute Couture: от класика към футуризъм » Моден свят

3
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на висшата мода в Париж приключи, но ние продължаваме да ви показваме забележителните модни творения, показани по френските подиуми. Няма как да пропуснем прекрасната колекция на Chanel, където отново имаше българско участие, в лицето на сладураната Креми Оташлийска, която само преди два месеца застана пред обектива на самия Карл Лагерфелд.

Но да се върнем към котюр линията, която е микс между ретро кройки, препращащи към началото на 20-те години на миналия век и ефектни футуристични материи и детайли, придаващи модерно, дори технологично звучене.

Дефилето започна с представяне на костюми, включващи класическото сако от туид, характерно за бранда.  В есенната линия висша мода, то може да се носи върху атрактивни туники, изработени от дръзка лъскава материя. Платовете, осеяни от футуристично сияние виждаме при много от визиите под формата на поли, уникални рокли и блузи с металически блясък. Декорации от пайети, сребристи нишки, втъкани в платовете и различни детайли за декорация придават страхотно звучене на цялата колекция.

Наслояването на различни облекла и съчетанието на тежки с ефирни материи придава чувствена динамика. Младежко бунтарско звучене и женственост се преплитат по-чудесен начин, точно в стил Chanel. Всеки от аутфитите е завършен със сексапилни ултра високи чизми.

Творческият директор на модната къща резюмира своята концепция със следните думи: „По пътя от стария свят към новия свят.” Лагерфелд обяснява, че за него модата е начин да пътуваш във времето. Потопете се в това пътешествие между минало, настояще и бъдеще….

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Dior Haute Couture: дързост и шик

Наоми Кембъл дефилира за Atelier Versace