Фактори за успешно лечение на косопад

8
Добави коментар
korga
korga

Правилно определяне типа косопад

Хората губят косата си по няколко основни модела. Най – често срещаните форми на косопад са отдръпване от слепоочията, оплешивяване в централата или задна част на главата, равномерно изтъняване на цялото окосмение. Също така, доста често се среща комбиниран тип плешивост, като това не е нещо необичайно.

Косопад – стадии | Скалата Норууд

Ако имате желание, можете да се запознаете с обичайното развитие на плешивостта, описана подробно в скалата на Норууд (вижте снимката). Тя е един от често използваните методи за определяне типа косопад. Просто сравнете собственото си състояние с изображенията, за да придобиете поне обща представа за степента на развитие на това медицинско състояние.

Своевременно лечение и превенция на косопад

Всички специалисти са категорични, че най – голям шанс да се отърват от косопад имат тези, които не са чакали прекалено дълго, за да направят нещо. Процесът на оплешивяване принципно отнема години и е напълно вярно, че колкото по – дълго чакаме, толкова по – трудно ще обърнем крайния резултат.

Освен това лечението на косопад е не само вземане на мерки при заварена ситуация, а и постоянен акт на превенция. Казано по друг начин, не е необходимо да чакате вълка, за да се сетите да вземете пушката или да извикате ловците. Просто вземете предпазни мерки още преди да се е случило и по този начин ще увеличите многократно шансовете си да избегнете всякакви проблеми от подобно естество. Просто помнете правилото, че е много по – лесно косата да се сгъсти, отколкото да се върне в напълно олиселите зони.

Колко коса сте изгубили

Размерът на загубите е третият основен фактор, обуславящ успешния край при лечение на косопад. Ако в момента сте доволни от състоянието на косата си, просто е достатъчно още сега да вземете подходящи мерки. Препоръчваме ви да си поръчате уникалния лосион срещу косопад „Ефект-2”, който не само намалява симптомите, но и подхранва косата, правейки я силна и гъста както никога досега.

За скалата Норууд: