Спасяват живота на Квиц в болница в София :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар

След жестокия побой вчера над Цветомир Ценов – Квиц, днес столични лекари се борят за живота му. Екшънът се разигра посред бял ден в Козлодуй на паркинга пред училище „Св. св. Кирил и Методий”. Там около двайсетина роми, които според очевидци са хора на Иван на Мочи и на Светлин, нападнали с колове и ножове Квиц.
След побоя пострадалият бе закаран в спешния център в Козлодуй, където бе охраняван от органите на реда. При прегледа лекарите установили, че състоянието на ранения е много тежко и се наложило да го транспортират в столична болница.
Цветомир Ценов – Квиц е криминално проявен. Квиц стана известен през 2007 година, когато той и още няколко бабаити бяха обвинени в отвличане и жестоко сексуално малтретиране на Юлиян Янков – Картофа. Той беше държан във фургон в двора на автокъща в село Гложене, а всички гаври с него бяха разпространени на видеоклип в интернет мрежата.
На 21 ноември 2012 г. Ценов отново беше задържан за подобно престъпление. Тогава след получена оперативна информация служители на сектора за борба с организираната престъпност и на криминална полиция във Враца намериха затворени в металния фургон 25-годишния Ивайло Гърлов и 18-годишния Светослав Тодоров, които били принуждавани да извършат сексуални контакти. Обвинението срещу него обаче в крайна сметка беше само за задържане против волята и след споразумение с прокуратурата беше осъден само на пробация за срок от 7 месеца – наказание, което отдавна е изтърпял.
От няколко години Квиц и неговите хора охраняват земеделските земи на територията на общината, стопанисвани от един от най-големите арендатори. За последните 2 години от там няма регистрирани кражби на земеделска продукция.
Според запознати, причината за кървавата вендета е, че стадата на Мочи пасат в пазените от Квиц и хората му земеделски земи и с това си навличат проблеми.

09-07-2013 г. 16:58 ч. | прочетено: 1197, коментари: 0 |