Нов басейн на ст. „Локомотив“ 2854

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Нов басейн отвори врати до столичния ст. „Локомотив“ в кв. „Надежда“. Плувният комплекс е проектиран така, че да съчетава възможности за практикуване на спорт и развлечения, съобщи шефът на Обединения спортен клуб Даме Стойков. Басейнът се пълни с минерална вода, която поддържа постоянна температура и разполага с необходимата за спортуване дължина от 25 м.

Предстои и сформирането на клуб по плувни спортове към „Локомотив“. Извън активните тренировки съоръжението ще се ползва от желаещите да съберат слънчев тен и да се разхладят жители на квартала, в който наблизо няма други открити басейни. В специалните му зони за деца дълбочината е такава, че да е подходящ за малчугани от различни възрасти.

Басейнът е част от мащабен проект на избрания преди година за шеф на спорта в „Локомотив“ многократен шампион по джудо и самбо Даме Стойков. Неговата идея е да се изгради модерен и разнообразен спортен комплекс към стадиона с тенис кортове, игрище за футбол на малки врати и възстановителен център с фитнес и сауна. Първите стъпки към реализирането на проекта са основните реконструкции и подобренията, които се извършват на стадиона и наличните спортни зали

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти