Бившият шеф на СДВР стана столичен кмет

1
Добави коментар
mignews
mignews

Столичният общински съвет избра бившия директор на СДВР Валери Йорданов за кмет на район „Витоша“. С 34 гласа „за“ от гласувалите общо 40 общински съветници той сяда на поста. Против кандидатурата му са били трима съветници, един се е въздържал, а недействителните бюлетини са били две.

Преди това общинарите спориха за кандидатурата му, като Милка Христова от БСП обяви, че групата на червените няма да участва в гласуването. Причината за това тя обясни с резерви спрямо личността на Йорданов. Христова намира за неуважително към софиянци кметовете да се назначават като общински чиновници.

Зам.-шефът на общинския съвет Николай Стойнев обаче обори думите й, като даде пример, че кметът на Берлин също е избран от местния парламент.

Тъмносиният общинар Атанас Атанасов пък намеси скандала с тефтерчето на Филип Златанов в процедурата по гласуване на Валери Йорданов: „ако след време някой от прокуратурата изземе тефтера на кадровика на община г-н Светлозар Арменков може би вътре ще намери записка – „Ц.Ц. – В.Й. да се назначи за районен кмет“. Аз не знам г-н Йорданов може да бъде и добър кмет, не знам качествата му“.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова пък обвини ген. Атанасов, че насажда внушения и заяви, че застава с името си зад Йорданов.