Intel отчете 2 млрд. долара печалба за второто тримесечие

1
Добави коментар

Intel Corporation отчете 2 млрд. долара нетна печалба за второто тримесечие на 2013 г., като приходите на компанията през разглеждания период са 12.8 млрд. долара, а печалбата от основна дейност е 2.7 млрд. долара. Това стана ясно от отчета за второто тримесечие на годината, който компанията изнесе днес. Според него Intel е генерирала приблизително 4.70 млрд. долара в брой от операции, 1.1 млрд. долара е изплатила дивиденти и е използвала 550 млн. долара за обратно изкупуване на 23 млн. акции.

„През второто тримесечие, ние изпълнявахме нашата визия за тримесечието и направихме няколко ключови продуктови анонса”, заяви главният изпълнителен директор на Intel Браян Кързанич. „В първите ми два месеца като Главен изпълнителен директор, след като изслушах голямо разнообразие от мнения относно Intel и нашата индустрия на клиенти, служители и лидерския ми екип, аз съм по-уверен от всякога за възможностите ни като компания”.

По думите на Кързанич пазарът ще продължи да купува широка гама от изчислителни продукти. Бъдещите планове на Intel са развитие на Intel Atom и Core и по-голяма SOC интеграция. Изпълнителният директор на компанията допълни, че е поставил най-голям приоритет в корпорацията за създаване на най-добрите продукти за бързоразрастващият се ултра-мобилен пазарен сегмент. 

Етикети:

отчет | Intel | второ тримесечие