Топ 10 породи кучета за мъже (1 част)

2
Добави коментар
PetVet.bg
PetVet.bg

12.07.2013

Силният пол неизменно има нужда от своята половинка – и ако тя закъснява, нейното място може да се заеме от един добър приятел – или по-точно, от най-добрия приятел на човека. Огромният кучешки свят предлага безброй любимци от всякакви размери и форми, но само някои от тях могат да допълнят по идеален начин мъжкото ежедневие.

 

1.      Немска овчарка

 

Немската овчарка е идеалното куче за всеки мъж – животните от тази порода са добри пазачи своите собственици и тяхното имущество. Верни и уверени, спокойни, но вдъхващи респект, немските овчарки със сигурност изглеждат добре до всеки представител на силния пол. Спомнете си за всички филми, в които помощник на пазителите на реда са били кучета – в ума ви изниква именно немската овчарка, нали?

 

2.      Лабрадор ретривър

 

Лабрадорът е чудесен компаньон за всеки мъж – той е жизнен и игрив, но в същото време верен и внимателен. Представителите на силния пол могат да са сигурни, когато оставят деца или непознати в присъствието на своя питомец – той непременно ще бъде пример за подражание. Черният лабрадор има особена изисканост, която би могла да привлече погледите на една жена както към четириногото, така и към неговия собственик.

 

 

3.      Ротвайлер

 

Ако търсите пазач, ротвайлерът е кучето за вас. Той е подозрителен към непознати, но мил и грижовен, дори глезен компаньон на любимия си собственик. Ако сте чували някои от митовете за ротвайлера, които за съжаление вземат доста популярност, може би трябва да се обърнете към нашата статия „Кучета убийци? За питбула, добермана и ротвайлера”.

 

4.      Доберман

 

Доберманите хващат окото – всеки може да се съгласи, че тяхната физика, в комбинация със свирепо излъчване, може да накарат всеки да настръхне. Независимо от това, те могат да бъдат контролирани и с подходящо обучение се превръщат не само в добри пазачи, но и приятна компания за силния пол.

 

5.      Блъдхаунд

 

Един ловец безспорно ще оцени обонянието на блъдхаунда – пословичният нос на това куче може да подхване миризмата на само няколко кожни клетки и да ходи по дирята им с часове, дори дни. Неоспоримо интелигентен, но понякога малко упорит, блъдхаунда може да е приятно предизвикателство за всеки мъж, зареден с повече търпение.

 

(2 част – прочети тук)

 

Ралица Грънчарова

 

 

Още за кучета:

„Топ 10 породи кучета за жени“
„Коя порода куче е за теб?“

„Топ 10 породи кучета за деца“